Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-05-2002 Persberichten district Heuvelrug, 10.00 uur

Alcoholcontroles

HEUVELRUG Op diverse plaatsen in het district heeft de politie maandag gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer. In Doorn werden s avonds 11 bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Een bestuurder, een 41-jarige man uit Driebergen bleek op de Rijksstraatweg teveel gedronken te hebben (0,65 promille). Hij kreeg een rijverbod van een uur en een proces verbaal.

Surveillerende agenten zagen maandagavond op de Rondweg-West in Veenendaal een 16-jarige jongen uit Lunteren langs rijden op zijn bromfiets. De jongen reed met hoge snelheid en zijn bijrijder droeg geen helm. Tijdens het bekeuren hiervoor, roken de agenten alcohol bij de brommer-bestuurder. Hierop moest hij een blaastest doen. Het bleek dat hij teveel gedronken had (0,95 promille). De jongen kreeg een rijverbod van drie uur en een proces verbaal.

Doorrijden na aanrijding onder invloed

VEENENDAAL De politie heeft maandagavond een man aangehouden voor het doorrijden na een aanrijding.

Omstreeks 22.00 uur kreeg de politie een melding dat er een ongeval op de Plesmanstraat had plaatsgevonden. De veroorzaker was doorgereden. Ter plaatse bleek dat een bestuurder eerst tegen een boom en daarna tegen een hek was gereden.

Getuigen hadden het kenteken van de auto genoteerd. De politie is naar het huisadres van de verdachte gegaan. Hier verklaarde de ouders dat hun zoon net was thuis gekomen. De 18-jarige man uit Veenendaal werd erbij gehaald. De agenten roken een alcohollucht en lieten de man een blaastest afleggen.

Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. De Veenendaler werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Uiteindelijk bleek dat hij 1,85 promille alcohol in zijn lichaam had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Met een rijverbod van negen uur werd hij naar huis gestuurd. De rechter zal binnenkort de straf voor de man bepalen.