Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-05-2002 Persberichten district Lekstroom, 10.15 uur

Aanrijding onder invloed

NIEUWEGEIN Op maandag 20 mei botste een automobilist op twee geparkeerde auto`s. Hij bleek onder invloed van alcohol te verkeren.

Rond 22.20 uur reed een 21-jarige man uit Nieuwegein met zijn auto over de Henri Dunantlaan, komende uit de richting van de `s Gravenhoutsweg en gaande in de richting van het Parkhout. Ter hoogte van de Klaproosstraat raakte hij de macht over het stuur kwijt en botste tegen twee langs de weg geparkeerde auto`s op.

Bij het opnemen van de aanrijding constateerden de politiemensen dat de bestuurder naar alcohol rook, waarop hij werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 1,10 promille, ruim twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij zal binnenkort voor de rechter moeten verschijnen.

Auto in de brand

NIEUWEGEIN Op maandag 20 mei heeft brand gewoed in een auto die in een parkeergarage van Cityplaza stond.

Rond 23.45 uur kregen de politie en brandweer melding van een autobrand in de parkeergarage West van City Plaza. In het gedeelte onder de Albert Heijn bleek een auto in lichter laaie te staan en stond de gehele garage vol met rook. De brandweer had de brand snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat het voertuig uitbrandde. De parkeergarage liep flinke roet- en rookschade op. De oorzaak van de brand is vooralsnog onbekend.

Onder invloed in de berm

NIEUWEGEIN In de nacht van maandag 20 op dinsdag 21 mei raakte een bestuurder die teveel had gedronken met zijn bestelbus in de berm.

Rond 02.20 uur reed een 50-jarige man uit Nieuwegein met zijn bestelbus over de Plettenburgerbaan. Daar raakte de man de macht over het stuur kwijt en belandde met zijn bestelbus in de rechterberm. Ter plaatse gekomen politiemensen constateerden dat de man naar alcohol rook. Uit de blaastest bleek dat hij teveel had gedronken en hij werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 1,45 promille, bijna drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.