Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-05-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 10.20 uur

Jongetje terecht

LOENEN Op maandag 20 mei is een jongetje enige uren zijn familie kwijt geweest.

In de middag trof een taxichauffeur een 3-jarige jongetje alleen op de Straatweg aan. Het jongetje was verdwaald en wist niet waar hij woonde. Na een half uur met het jongetje in de buurt te hebben rondgelopen, vroeg de taxichauffeur aan een buurtbewoonster de zorg over het jongetje over te nemen. Ook de vrouw slaagde er niet in te achterhalen waar het jongetje thuishoorde en zij belde de politie.

Politiemensen hebben het knaapje in de politieauto gezet en hebben met hem in de omgeving rondgereden. Daarbij werden zij op een gegeven moment aangesproken door een jongen. De jongen zei dat het peutertje zijn neefje was en gaf de politiemensen het adres waar diens oma woonde. Het jongetje werd naar zijn oma gebracht. Daar bleek dat hij door zijn ouders bij oma was gebracht. Oma dacht echter dat de ouders op het jochie lette, de ouders dachten het omgekeerde. Vandaar dat het jongetje niet vermist werd.

Verkeerscontrole

MAARSSEN De politie heeft op maandag 20 mei in de ochtenduren op de Straatweg een verkeerscontrole gehouden. In totaal negen automobilisten kregen een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel ( 40,-) of het niet bij zich hebben van het rijbewijs ( 28,-).

Aanrijding

HARMELEN Op maandag 20 mei raakte drie mannen gewond bij een aanrijding. De bestuurder verkeerde mogelijk onder invloed.

Rond 18.00 uur reed een 25-jarige automobilist uit Utrecht over de Dorpsstraat, komende uit de richting van De Meern. Bij hem in de auto zaten een 22-jarige man uit Vleuten en een 28-jarige man uit Utrecht. De bestuurder raakte met de rechterwielen van de auto de stoeprand, waarna hij de macht over het stuur verloor. Daarna botste hij aan de rechterzijde van de weg tegen een lantaarnpaal en een boom. De bestuurder liep naar het ongeval weg, maar kon even later in de omgeving worden aangehouden. Bij de blaastest ter plaatse, bleek dat hij teveel had gedronken. Daar de verdachte een snee onder zijn oog had, werd overgebracht naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden. Om te onderzoeken hoe hoog het alcoholpromillage was, werd een bloedproef afgenomen. Na in het ziekenhuis te zijn behandeld, werd de man overgebracht naar het politiebureau.

De beide inzittenden werden voor onderzoek met hoofd en nekklachten per ambulance naar het Sint Atoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht.