Amsterdam RAI

ISSA/Interclean
17 mei 2002

ISSA/INTERCLEANâ AMSTERDAM 2002 HOOG GEWAARDEERD. Tevreden bezoekers, waaronder veel beslissers en kopers, geven een 7,6.

ISSA/INTERCLEANâ 2002 heeft opnieuw bewezen dé internationale ontmoetingsplaats voor de schoonmaakbranche te zijn. De ruim 500 deelnemende bedrijven op het gebied van schoonmaakonderhoud en gebouwenbeheer ontvingen van 14 tot en met 17 mei in Amsterdam RAI 24.602 bezoekers (in 2000: 24.686). De tentoonstelling trekt schoonmaak- professionals vanuit de hele wereld: 60% van alle bezoekers is afkomstig uit het buitenland, uit maar liefst 119 landen. Er werden opvallend veel zaken gedaan op de beursvloer, waar een positieve, ontspannen sfeer heerste.

Veel beslissers (76%) en aankopen/offertes (35%)
Jos van den Berg van Amsterdam RAI bevestigt de positieve geluiden. Er was een sterk deelnemersveld, en de schoonmaakdemonstraties op het voorterrein en seminars waren een waardevolle aanvulling op het totale aanbod. Veel exposanten toonden zich erg tevreden, omdat ze goede zaken hebben gedaan. Ze troffen veel (mede)beslissers en adviseurs op hun stand en sloten veel verkoopcontracten. Men vraagt nu al om grotere stands voor de volgende editie, aldus een enthousiaste Van den Berg.
De voorlopige cijfers uit het bezoekersonderzoek onderstrepen deze geluiden. ISSA/INTERCLEANâ kreeg een mooi rapportcijfer van 7,6. Men brengt gemiddeld 4,3 uur op de beursvloer door; drie op de tien bezoekers heeft gekozen voor een meerdaags bezoek. De kwaliteit van de bezoekers blijkt ook uit de onderzoeksgegevens hoog te zijn: 76% is als beslisser en 13% als adviseur binnen hun bedrijf betrokken bij de aanschaf van goederen. Maar liefst 38% van de bijna 25.000 bezoekers kwam in verband met deze concrete aankoopplannen naar de beurs, bijna 35% heeft daadwerkelijk gekocht of een offerte aangevraagd. De vooruitzichten voor de volgende editie zijn goed: 83% geeft aan ook in het jaar 2004 weer naar Amsterdam RAI te komen. Interclean trekt niet alleen trouwe bezoekers, maar ook veel nieuw publiek: 43% bezocht Interclean voor het eerst.

Aquaclean wint International Interclean Innovation Award Tijdens ISSA/INTERCLEANâ is voor de vierde keer de International Interclean Innovation Award uitgereikt, een prijs voor het meest innovatieve product op het gebied van professioneel
schoonmaakonderhoud. De firma Aquaclean is tot winnaar uitgeroepen met het legionella preventiesysteem Een innovatief pakket, van waterkwaliteitsanalyse en technisch beheer tot legionella preventie en een logboeksysteem. Dit totaalpakket maakt het bij instellingen in de zorgsector mogelijk om op professionele wijze dagelijks zwemwater desinfecterend te reinigen en te bemonsteren. Het zorgt dus voor een verhoogde hygiëne in zwembadinrichtingen en beperkt de storings-gevoeligheid van technische installaties. Zo kan worden voldaan aan de steeds strengere normen op het gebied van waterkwaliteit en legionellapreventie- en bestrijding, aldus de jury. Andere genomineerden waren de BR 55/60 W vloerreinigingsmachine van Kärcher uit Duitsland, een Afvalwater Zuiveringsinstallatie van het Belgische bedrijf Dibo en de Challenger snoerloze range schoonmaakmachines van het Engelse Walter Broadley.
Laatstgenoemde werd door de persjury, bestaande uit vertegenwoordigers van een aantal belangrijke internationale vakbladen, uitgeroepen tot winnaar van de Interclean Press Award 2002.

ISSA/INTERCLEANâ evenementen
De volgende ISSA/INTERCLEANâ Amsterdam wordt van 11 tot en met 14 mei 2004 gehouden in Amsterdam RAI. ISSA/INTERCLEANâ is wereldwijd uitgegroeid tot een merknaam die garant staat voor evenementen die toonaangevend zijn op schoonmaakgebied. In nauw overleg met de ISSA, de International Sanitary Supply Association, worden gelijksoortige evenementen georganiseerd in talrijke andere landen. Het eerstvolgende evenement is ISSA/INTERCLEAN® USA 2002 in Las Vegas Convention Center van 15 tot 18 oktober 2002, en daarna ISSA/INTERCLEAN® - Mexico 2003 in het World Trade Center Mexico City in Mexico van 2 tot 4 april 2003.
Wilt u meer informatie over deze tentoonstellingen dan kunt u contact opnemen met het projectteam bij Amsterdam RAI, telefoon +31 20 5491212, fax +31 20 5491843.

Amsterdam, 17 mei 2002

___________________________________________________ Noot voor de redactie /