Gemeente Oirschot

Besluitenlijst: 14-05-2002
Terrassen
Het verzoek van Eetcafé t Stoeltje om uitbreiding van het terras en het plaatsen van schermen op het huidige terras wordt afgewezen.

Openstelling Bulderbaan
Het college heeft besloten om De Bulderbaan (de afgesloten weg aan het Wilhelminkanaal in de kom van Oirschot) tijdelijk open te stellen, tot er duidelijkheid is over het plan Kanaalzone. De procedure wordt opgestart; belanghebbenden krijgen 4 weken gelegenheid om te reageren. Het college streeft ernaar om de raad in de vergadering van augustus 2002 een besluit te laten nemen.

Verkeersproef basisscholen
Politie en 3VO hebben een interactief lespakket ontwikkeld voor het verkeersexamen voor de basisscholen. Het pakket is volledig toegespitst op de Oirschotse praktijk. De gemeente heeft het pakket aan alle basisscholen ter beschikking gesteld.

Voorbereidingsbesluiten
Het college vraagt de raad om voor 7 percelen een voorbereidingsbesluit te nemen, om ongewenste ontwikkelingen in de voorbereidingstijd van een bestemmingsplan tegen te gaan. Het gaat om bedrijven die zich aangemeld hebben voor de Regeling Beëindiging Veehouderij.

Subsidieverzoek
Stichting Liliane Fonds vraagt subsidie voor medische hulp voor kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden. De aanvraag wordt afgewezen, omdat er geen direct plaatselijk belang is.

Bluskleding brandweer
Het college vraagt de raad akkoord te gaan met vervanging van de 32 blusoveralls van de brandweer en aanschaf van een keuringstoestel voor de ademluchttoestellen.

Hernieuwd verzoek vogelkwekerij Nieuwedijk Spoordonk Op grond van het bestemmingsplan en het nieuwe provinciale Streekplan kan geen medewerking worden verleend aan vestiging van een vogelkwekerij op een perceel nabij Nieuwedijk 55, omdat geen agrarische nieuwvestiging mogelijk is.

Geslotenverklaring Keijenhurksedreef
Op verzoek van Brabants Landschap is de Keijenhurksedreef gesloten voor gemotoriseerd verkeer. Aanwonenden krijgen ontheffing. Bewoners van een woning aan de Keijenhurksedreef hebben bezwaar gemaakt tegen de afsluiting. Het college heeft dit bezwaar ongegrond verklaard, overeenkomstig het advies van de Commissie voor bezwaar- en beroepschriften.

Riolering buitengebied
In de afgelopen jaren zijn 81 percelen in het buitengebied aangesloten op riolering. Met 78 eigenaren is een overeenkomst gesloten voor de betaling van de eigen bijdrage. Deze eigen bijdrage is 50 procent van de kosten met een maximum van 1.815,12. De overige 3 eigen bijdragen worden geïnd door het heffen van baatbelasting. Het college vraagt de raad hiemee akkoord te gaan.

Ruimte voor Ruimte
Het college start de procedure voor een extra woning aan de Broekstraat in Spoordonk, in het kader van de Ruimte voor Ruimte regeling. Voor de woning wordt 1000 vierkante meter stal gesloopt. 14-05-2002 (nieuw)
7-05-2002

01-05-2002