Tridion biedt web-based document management functionaliteit

Ondersteuning WebDAV biedt gebruikers mogelijkheid documenten gemeenschappelijk te gebruiken

Amsterdam, 21 mei 2002 Tridion, Europees leverancier van content management software, heeft haar content managementsysteem Tridion DialogServer uitgebreid met ondersteuning van de WebDAV-standaard (web-based Distributed Authoring and Versioning). Deze nieuwe functionaliteit stelt gebruikers in staat om gemeenschappelijke documenten eenvoudig te bewerken en te beheren. Dit kan eenvoudig vanuit de standaard desktop-applicaties zonder gebruik te maken van de Tridion DialogServer interface. Met deze decentrale document management functionaliteit beperkt Tridion zich niet langer tot alleen content management voor websites. Ook documenten in andere formaten en verschijningsvormen kunnen nu met behulp van Tridion DialogServer beheerd en gedistribueerd worden.

Documenten opgemaakt in een bepaalde desktop-applicatie, zoals MS Word, Photoshop of Dreamweaver, kunnen door middel van WebDAV direct opgeslagen worden in Tridion DialogServer. Vervolgens is het mogelijk deze documenten te openen en te bewerken vanuit zowel Tridion DialogServer als vanuit de oorspronkelijke applicaties.

Met de huidige diversiteit aan on-line kanalen en informatiestromen, beschikt een organisatie doorgaans over een grote hoeveelheid informatie uit diverse bronnen. Vaak wordt deze informatie door mensen op verschillende locaties bijeengebracht. Door gebruik te maken van WebDAV, zijn alle interne documenten makkelijk toegankelijk vanuit iedere applicatie en via elk platform. WebDAV voorziet ook in een samenwerkingscontrole, waardoor versiebeheer en eventuele overschrijfproblemen worden opgelost.

In de praktijk merken we dat bedrijven vragen om meer generieke document management functionaliteit en niet alleen om tools voor webpagina s. Zij vragen naar functionaliteit die binnen de intranetomgeving gebruikt kan worden om documenten te delen. Wij zijn één van de eerste leveranciers die met de ondersteuning van het WebDAV protocol het voor deze bedrijven mogelijk maakt om hun content managementsysteem ook effectief in te zetten als document management tool. Vanzelfsprekend kunnen op deze manier veel kosten worden bespaard , zegt Jouk Pleiter, President van Tridion.

Over Tridion
Tridion is een toonaangevende Europese leverancier van geavanceerde, op XML gebaseerde web content managementsoftware. Met Tridions belangrijkste product, Tridion DialogServer, kunnen ondernemingen op een efficiënte en consistente manier content beheren, updaten en hergebruiken over een veelheid van websites en andere on line kanalen en businessapplicaties.

Tridion DialogServer gaat uit van een platformonafhankelijke architectuur op basis van componenten, die gebruikmaakt van open internetstandaarden zoals XML, COM+ en Java. Dit maakt een naadloze integratie met aanvullende businessapplicaties mogelijk.

Veel bekende multinationals gebruiken Tridion DialogServer als de basis van hun internetactiviteiten, waaronder ADAC, Akzo Nobel, AXA, Blackwell Publishers, Carrefour, Canon Europe, Garnier (Group L'Oréal), GE Access, ING Real Estate, KLM, Open University (UK), Puratos, Scania, Smurfit Communications, Unilever en Wolters-Kluwer. Het hoofdkantoor van Tridion is gevestigd in Amsterdam; het bedrijf heeft daarnaast nog kantoren in Barcelona, Brussel, Londen, München, Parijs, Stockholm en Zürich. Meer informatie kunt u vinden op www.tridion.com

Voor meer informatie
Tridion
Maliek van Laar
020-2010500
maliek.vanlaar@tridion.com

Whizpr
Willemijn Vader
0317-410 483
tridion@whizpr.nl