Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 21-05-2002
Persberichten district Maastricht (RKey; 12.50 u) Dinsdag, 21 mei 2002

District Maastricht

Maastricht; kassagreep beboet
Afgelopen maandagnamiddag kreeg de politie een melding van diefstal van geld in een cafe aan de Markt in Maastricht. Bleek dat een klant, vermoedelijk in een onbewaakt ogenblik een greep in de kassa had gedaan en daarbij zon 60,- Euro had gestolen. De gewaarschuwde politie heeft de klant/verdachte, een 54-jarige man uit Maastricht aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De verdachte heeft bekend en het gestolen geld teruggegeven (door de politie werd het geld teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar/cafehouder). In het kader van een snelrechtprocedure en in overleg met het parket van de officier van justitie kreeg de Maastrichtenaar een boete opgelegd van 130,- Euro. De boete werd meteen betaald.

Maastricht; rijbewijs ingevorderd
Bij controle afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht op de Akersteenweg in Maastricht van een 31-jarige automobilist uit Noorbeek bleek dat de man onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de man ruim 1,7 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Gronsveld; proces-verbaal
De politie maakt proces-verbaal op tegen een 18-jarige bestuurster van een auto uit Eckelrade. De politie reed afgelopen maandagavond achter de auto van de jongevrouw. Die overschreed ondermeer op de Kampweg in Gronsveld de terplaatse geldende maximumsnelheid. Daarbij klokte de kilometerteller van de politie-auto die achter de vrouw reed soms snelheden van 90 tot bijna 120 km p/u.

Valkenburg; HALT
De politie maakt proces-verbaal op tegen een negental jongeren (13 tot 18 jaar), allemaal uit Sibbe. Die worden verdacht van allerlei vernielingen en baldadigheden eind vorig jaar en begin dit jaar in de omgeving van Sibbe en in IJzeren. Daarbij gaat het ondermeer om vernieling/brandstichting van bomen op de hondenuitlaatplaats aan de Pasweg, vernieling van ramen en reclameborden van de kantine van een voetbalclub, vernieling van een veldkruis aan de Collegaardsweg, vernielen van een lichtmast en besmeuren van glascontainers aan de Pasweg, vernielen van een zitbank en een prullenbak aan de Kleine Linde, het met vuurwerk vernielen van brievenbussen en afsteken van vuurwerk waarbij overigens een inwoonster van Sibbe werd geraakt. De politie kwam de baldadige jeugd op het spoor bij een onderzoek naar aanleiding van vernieling/brandstichting van een zogenaamde wild-/hoogzit in het natuurgebied in Sibbe. De politie heeft vandaag alle ouders van de jeugdige verdachten middels een brief in kennis gesteld. Daarbij bericht de politie de ouders ook dat wordt bekeken alle jeugdige verdachten in aanmerking te laten komen voor een alternatieve strafafhandeling via het HALT-bureau. De totale aangerichte schade wordt geraamd op ruim 3.500,- Euro en zal door betrokkenen worden vergoed.