Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 21-05-2002
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 13.00 u) Dinsdag, 21 mei 2002

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; bekeurd
De politie heeft bij toezicht afgelopen maandagavond in de omgeving van het Corneliusplein / kermisterrein in Heerlen totaal 15 voertuigbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen waren het foutief / illegaal parkeren van voertuigen rondom het kermisterrein (10 bekeuringen) en een te hoog motorvermogen van bromfietsen (5 bekeuringen).

Kerkrade; insluiping
Een bewoner van een woning aan de Heistraat in Kerkrade die buiten aan het werk was, bespeurde afgelopen maandagmiddag onraad bij zijn woning en nam poolshoogte. Bij de toegangsdeur trof hij een onbekende jongeman aan die hem om vervolgens wat water vroeg. Nadat de bewoner dat voor hem had gehaald, vertrok de jongeman. Omdat de bewoner het niet vertrouwde keek hij de woning na en ontdekte dat een beurs met geld, een bankpasje, papieren en een gsm waren gestolen. Bij de politie werd aangifte gedaan. Het slachtoffer vermoedt dat de onbekende jongeman in een onbewaakt ogenblik in de woning is geweest en de diefstal heeft gepleegd.

Landgraaf; onder invloed
Bij controle afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht op de Heistraat van een 27-jarige automobilist uit Waddinxveen die met zijn auto half in de greppel was gereden, bleek dat de Waddinxvener onder invloed zijn auto had bestuurd. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de man ruim 1,2 promille alcohol in zijn bloed had. De verdachte kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Landgraaf; vernielers aangehouden
De politie heeft afgelopen maandagmiddag een 33-jarige man uit Kerkrade en een 24-jarige man uit Herzogenrath (D)aangehouden op verdenking van vernielingpleging. Die maandagmiddag kreeg de politie een melding van getuigen dat een man op de Hoofdstraat in Landgraaf vernielingen had gepleegd aan een geparkeerde auto en aan een vrachtauto. Ook worden zij ervan verdacht in een woning aldaar vernielingen te hebben aangericht. De politie die op onderzoek uitging trof in een auto de twee verdachten aan die voldeden aan het door getuigen opgegeven signalement. Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.