Korps: Limburg-Zuid, plaats: Landgraaf 21-05-2002 Persbericht district Kerkrade - PINKPOP 2002 Dinsdag 21 mei 2002 (JK- 14.15 uur)

Landgraaf; PINKPOP 2002

Tussen vrijdag 17 mei en dinsdag 21 mei heeft de politie tijdens PINKPOP 2002 een twintigtal personen aangehouden ter zake diverse overtredingen. Van de aangehouden personen zaten op dinsdag 21 mei om 12.00 uur nog vijf mannen in voorlopige hechtenis. Vier daarvan wegens diefstallen uit tenten op de campings en één wegens inbraak in een auto. Het betreft overigens allemaal verdachten uit de omgeving van de Oostelijke Mijnstreek.
Tegen de overige vijftien personen is proces-verbaal opgemaakt ter zake openbare dronkenschap, baldadigheid en/of vernielingen, illegale verkoop van toegangskaarten, mishandeling en het in het bezit hebben van een (geringe) hoeveelheid drugs.

De politie is zeer tevreden over het gedrag van de festivalbezoekers. Duidelijk was te merken dat men naar Landgraaf gekomen is om er een groot feest van te maken. Wat de politie betreft is men daar zeker in geslaagd.
Voor de politie betekende dit Pinkpopfestival overigens een van de rustigste van de afgelopen jaren. De politie kijkt er daarom met tevredenheid naar terug.

Omdat nog een precieze inventarisatie moet plaatsvinden van het aantal aangiften en de inhoud daarvan, kan hier op dit moment niets over verteld worden.
De laatste Pinkpopbezoekers zijn/zullen in de loop van vandaag weer per auto of openbaar vervoer uit Landgraaf vertrekken.