Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 21-05-2002
1e Persbericht 21 mei 2002


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Bromfietser aangehouden
Op de Ruysdaelbaan is maandag rond 15.10 uur een 28-jarige bromfietser zonder vaste woon- en/of verblijfplaats aangehouden. De politie zag de bromfietser zonder helm rijden en sprak hem hierop aan. De man weigerde een helm op te zetten en reed door. Hierop is hij een eindje verder tot stilstand gebracht. Uit onderzoek bleek dat de bromfiets onverzekerd was. Hij wilde zijn contactsleutels niet overhandigen aan de politie waarop hij werd aangehouden. De bromfiets is in beslag genomen. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Agressie in het verkeer
In zijn woning aan de Durantstraat is maandag rond 14.40 uur een 35-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het slaan van een 73-jarige fietser uit Eindhoven op de Dommelstraat eerder die middag. De fietser stond te wachten voor een rood verkeerslicht op de kruising Dommelstraat Vestdijk toen plotseling een auto vanuit de Vestdijk rechtsaf de Dommelstraat in wilde rijden. De bestuurder opende zijn raam en riep naar de fietser dat hij aan de kant moest gaan zodat hij af kon slaan. De fietser gebaarde dat de man rustig aan moest doen. Hierop is de automobilist uitgestapt en heeft de man in zijn gezicht geslagen. Het slachtoffer is in het Màxima Medisch Centrum in Eindhoven behandeld aan zijn verwondingen. Hij liep een opgezwollen wang op en een wond onder zijn oog die gehecht moest worden. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachten van vernieling en diefstal aangehouden Na een onderzoek dat is opgestart naar aanleiding van het verstoren van feesten, het plegen van vernielingen en diverse inbraken in de wijk Vaartbroek zijn dinsdagochtend in het stadsdeel Woensel Noord zes jongens in de leeftijd van 14 tot en met 17 jaar in hun woningen aangehouden. Drie van hen worden verdacht van het gooien van een steen tegen een auto op de Shakespearelaan op zaterdag 20 april jl. Dit gebeurde nadat een groep jongeren ongenodigd een feest aan de Louis Armstronglaan wilden bezoeken. Zij werden hier geweigerd waarop een steen tegen de auto van een van de bezoekers van het feest werd gegooid. De andere drie worden eveneens verdacht van het onuitgenodigd bezoeken van een feest aan de Perzikstraat op 27 april jl. Toen de groep jongeren werd medegedeeld dat ze niet welkom waren op het feest werden jassen weggenomen uit de woning en fietsen vernield. De verdachten maken deel uit van een jongerengroep uit Vaartbroek. Ook wordt onderzocht of de aangehouden verdachten, die zijn ingesloten op het politiebureau, betrokken zijn bij vernielingen van ramen van gebouwen en het plegen van diverse inbraken in Vaartbroek. De politie sluit meer aanhoudingen binnen dit onderzoek niet uit.

Eindhoven: Verdachte van vernieling ruit aangehouden Op de Varenstraat is maandag rond 21.20 uur onder verzet een 42-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van het vernielen van de ruit van een voordeur van een woning aan de Varenstraat. Hij is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Helmond: Verdachte van mishandeling aangehouden In zijn woning aan de Sterrenlaan is maandag rond 14.40 uur een 36-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het slaan met een honkbalknuppel van een 15-jarige jongen uit Helmond op de Sterrenlaan kort voor zijn aanhouding. Het slachtoffer liep hierdoor een gekneusd bovenbeen op en heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. De verdachte en het slachtoffer hebben reeds langere tijd onenigheid met elkaar. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. De honkbalknuppel is in beslag genomen. Na verhoor is de verdachte naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Budel: Inbraak in bedrijf
In een bedrijf aan de Dr. Anton Mathijsenstraat is in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken. De dader kwam binnen door een ruit van een deur te vernielen. Uit het pand wordt een nog onbekende hoeveelheid rookwaren vermist.

Deurne: Fietster gewond
Op de kruising Martinetstraat Antoon Coolenlaan is zondagavond rond 20.20 uur een 44-jarige fietster uit Deurne gewond geraakt. De vrouw fietste vanuit de Martinetstraat de Hogeweg op en verleende hierbij geen voorrang aan een 19-jarige automobilist uit Deurne die vanuit de Lage Kerk over de Hogeweg aan kwam rijden. Beide voertuigen kwamen hierop met elkaar in botsing. De fietster is met een hoofdwond overgebracht naar het Elkerliekziekenhuis. Na behandeling kon zij naar huis.

Hapert: Satellietontvanger weggehaald
Uit een horecagelegenheid aan de Schouwberg is in de nacht van maandag op dinsdag een satellietontvanger gestolen. De dader kwam binnen door een raam open te breken.

Heeze: Vogels gestolen
Uit een volière aan de Ginderover zijn maandag tussen 1.00 en 9.00 uur vier distelvinken, twee sijsjes, twee vinken, twee groenlingen, zes diamantduiven en ongeveer twintig kanaries gestolen. De totale waarde van de weggenomen vogels bedraagt volgens de eigenaar ongeveer 400 Euro. De dader heeft het gaas van de volière vernield om bij de vogels te komen.

Leende: Onder invloed
Op de Valkenswaardseweg is tijdens een algemene controle een 23-jarige bromfietser uit Leende betrapt terwijl hij teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van 0,70 uit. De man kreeg een rijverbod van twee uur. Ook bleek zijn voertuig niet verzekerd te zijn. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Mierlo: Computers gestolen
Uit een bedrijf aan de Ambachtweg zijn in de nacht van maandag op dinsdag enkele computers weggenomen. De dader kwam binnen door een ruit aan de voorkant van het pand te vernielen.

Mierlo: Automobilist onder invloed belandt in sloot Op de A67, ter hoogte van hectometerpaal 31.9 richting Venlo, is maandag rond 22.20 uur een 38-jarige automobilist uit Maasbree met zijn in een sloot terecht gekomen nadat hij met zijn auto in de slip was geraakt. Uit onderzoek bleek dat de man teveel had gedronken. Een ademanalyse gaf een promillage van 0,55 weer. De man kreeg een rijverbod van een uur en een boete van 190 Euro.

De Mortel: Quad gestolen
Vanaf een terrein aan de Breemhorstsedijk is tussen zondag 23.30 uur en maandag 12.45 uur een blauwe quad van het merk Yamaha met het kenteken 56-GX-LV gestolen. De quad stond in een bus. Deze werd opengebroken om de quad weg te kunnen nemen.

Nuenen: Woninginbraak
Uit een woning aan de Tweevoren is maandag tussen 18.10en 22.00 uur ingebroken. Uit de woning worden een geluidsinstallatie, een afstandsbediening en een ski-jack vermist. De dader kwam binnen door de voordeur van de woning open te breken.

Someren: Vrouw botst tegen verkeersbord en diverse paaltjes Op de Kerkendijk is maandag rond 22.45 uur een 33-jarige automobiliste uit Valkenswaard de controle over haar voertuig verloren. Zij botste tegen een verkeersbord, twee bermpaaltjes en tegen een betonnen paaltje. De vrouw is met buikklachten overgebracht naar het St. Annaziekenhuis.