Apple Benelux

Apple introduceert nieuwe iBook-reeks

Nieuwe iBook levert nog krachtigere prestaties en een grotere opslagcapaciteit

Bunnik, 21 mei 2002 - Apple lanceert vandaag een nieuwe iBook-reeks met nog snellere PowerPC G3-processors (tot 700 MHz), twee keer zoveel Level 2-cachegeheugen, een krachtigere ATI Mobility Radeon grafische kaart en grotere harde schijven.

"De iBook is onze best verkopende notebook aller tijden voor consumenten en het onderwijs", aldus Greg Joswiak, Senior Director Hardware Product Marketing van Apple. "De iBook levert nu nog betere prestaties voor het maken, beheren en uitwisselen van digitale foto's, films en muziek."

De nieuwe iBook is tot 35 procent sneller dan zijn voorgangers bij het uitvoeren van taken, zoals het omzetten van songs van audio-cd's in de MP3-structuur met behulp van iTunes. De nieuwe iBook is tevens voorzien van een nieuwe video-uitvoerpoort met ondersteuning voor VGA-uitvoer en, met behulp van een optionele adapter, ook voor S-video-uitvoer en composite-video-uitvoer.

Elke iBook wordt standaard geleverd met Apple's populaire programma's voor een nieuwe digitale levensstijl: iTunes 2 (voor het samenstellen van een digitale muziekbibliotheek en het branden van eigen muziek-cd's), iMovie 2 (voor het maken, bewerken en monteren van je eigen digitale films) en iPhoto (voor het beheren, bewerken en uitwisselen van al je digitale foto's).

De nieuwe iBook is bovendien voorzien van:

o een haarscherp active-matrix TFT-scherm van 12,1 of 14,1 inch met een resolutie van 1024 x 768 pixels;
o 128 of 256 MB SDRAM-geheugen, dat kan worden uitgebreid tot 640 MB; o een nieuwe ATI Mobility Radeon grafische processor met AGP 2x-ondersteuning en 16 MB RAM-videogeheugen;
o een Ultra ATA harde schijf van 20 of 30 GB (en optioneel 40 GB); o keuze tussen een gecombineerde dvd-rom/cd-rw-eenheid of cd-romspeler;
o een ingebouwde 56K V.90-modem en 10/100BASE-T Ethernet; o USB- en FireWire-poorten;
o ondersteuning voor AirPort (de draadloze netwerktechnologie van Apple) met geïntegreerde antennes en een kaartsleuf voor draadloze internettoegang*;
o een ingebouwde microfoon en ingebouwde stereoluidsprekers; o een uitgebreide collectie programma's voor werk en ontspanning; o een kleine, superlichte lichtnetadapter; en
o Mac OS X versie 10.1.4, evenals Classic Mac OS 9.2.2 voor het vlekkeloos gebruik van oudere programma's in de Classic-modus van het Mac OS.

Prijzen en beschikbaarheid
De nieuwe iBook is meteen beschikbaar via de Apple Store (www.apple.com/nlstore) en bij de geautoriseerde resellers van Apple in drie standaardconfiguraties:


- iBook met een adviesprijs van 2.199 euro (exclusief BTW) en de volgende eigenschappen:

o een 700-MHz PowerPC G3-processor met 512 KB Level 2-cache; o een 14,1-inch TFT-scherm;
o 256 MB SDRAM-geheugen;
o een Ultra ATA harde schijf van 30 GB; en
o een gecombineerde dvd-rom/cd-rw-eenheid.


- iBook met een adviesprijs van 1.799 euro (exclusief BTW) en de volgende eigenschappen:

o een 700-MHz PowerPC G3-processor met 512 KB Level 2-cache; o een 12,1-inch TFT-scherm;
o 128 MB SDRAM-geheugen;
o een Ultra ATA harde schijf van 20 GB; en
o een gecombineerde dvd-rom/cd-rw-eenheid.


- iBook met een adviesprijs van 1.399 euro (exclusief BTW) en de volgende eigenschappen:

o een 600-MHz PowerPC G3-processor met 512 KB Level 2-cache; o een 12,1-inch TFT-scherm;
o 128 MB SDRAM-geheugen;
o een Ultra ATA harde schijf van 20 GB; en
o een cd-romspeler.

Voor de onderwijsmarkt biedt Apple speciale prijzen via de Apple Store voor het Onderwijs (www.apple.com/nl/education/store).


*Voor draadloze internettoegang is een AirPort-kaart, een AirPort-basisstation en internettoegang vereist (waarvoor je mogelijk dient te betalen). Bepaalde internetaanbieders zijn momenteel niet compatibel met AirPort.

© 2002 Apple. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo en Macintosh zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.


***

Apple
Apple gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Apple staat nu opnieuw achter zijn oorspronkelijke missie: de beste producten leveren op het gebied van personal computers aan studenten, docenten, ontwerpers, grafici en consumenten over de hele wereld, door middel van innovatieve programmatuur, apparatuur en Internet-producten.

Websites van Apple: Voor informatie over Apple: http://www.apple.com Voor informatie over Apple Nederland: http://www.apple.com/nl Voor persberichten van Apple Benelux: http://www.apple.com/nl/pr