Ingezonden persbericht

4worx gaat het EyeScene platform doorontwikkelen

Software innovators gaan platform voor internet-tv geschikt maken voor Europa

UTRECHT, 20020521 -- 4worx, een jong bureau voor software engineering, is een samenwerkingsverband aangegaan met EyeScene Inc. De werkzaamheden die hiermee verband houden zijn vandaag begonnen. De komende twee jaar zal 4worx besteden aan de bouw en het onderhoud van het EyeScene platform, dat de basis legt voor breedband Internet toepassingen.

De rol van 4worx
4worx zal de komende twee jaar de R&D afdeling van Eyescene Inc. vormen. Zij zetten hun expertise in om het platform door te ontwikkelen op Europees niveau. Zij zullen het platform stabiliteit geven en toegankelijk maken voor breedband internet toepassingen. De rol van 4worx zal ook bestaan uit het leveren van consultancy naar EyeScene over verbeteringen aangaande het bestaande platform.

EyeScene
Met vestigingen in Israël en de Verenigde Staten heeft EyeScene Inc. de laatste twee jaar besteed aan de ontwikkeling van een platform voor het leveren van interactieve televisie via het Internet. Het platform levert de gebruiker diverse mogelijkheden om zowel grafische als tekstuele content te bekijken en te beheren. Enkele voorbeelden van het platform zijn uitgewerkt in de BuzzShowTM en een interactieve TV-portal.

BuzzShowTM De BuzzShowTM is een online game waarin gebruikers aandelen van verschillende tv-series kunnen kopen en verkopen. Van elke tv-serie kan alle gewenste informatie worden opgevraagd van video tot informatie over de cast. Het spel biedt de gebruikers een zeer interactieve manier om bezig te zijn met hun favoriete tv-series.

TV-portal
Naast de BuzzShowTM zijn er ook enkele informatieve implementaties gemaakt van het platform. Een voorbeeld daarvan is de TV-portal. Hiermee kan de gebruiker zijn eigen persoonlijke TV-gids samenstellen uit alle beschikbare zenders. Van elk TV-programma kan een video en/of ander beeldmateriaal bekeken worden. Tevens kunnen de bezoekers achtergrondinformatie lezen over de cast van het programma.

Over 4worx
4worx is een combinatie van innovatief denkwerk en gedegen, betrouwbaar programmeerwerk. 4worx bestaat uit vier personen, met elk hun expertise. 4worx levert maatwerk en levert een efficiënte methode die de internetprojecten een succes maakt. Bezoek de website van 4worx op http://www.4worx.nl