Gemeente Hoogeveen

22 mei 2002

* Meeste Hoogeveners voelen zich veilig *
* Raad Hoogeveen houdt vergadering *

* Hoorzittingen over bezwaarschriften *

* Aanvraag afsteken van vuurwerk *

* Trouwen op het internet *

* WOP-café in De Magneet *

* Eerste paal voor fietsbrug Erflanden in Hoogeveen *
* Nederlands kampioenschap waterbasketbal in De Dolfijn *
* Meldingen defecte openbare verlichting naar Buurtbeheer *
* Proefalarm op 5 juni *

* Sport- en speldag voor basisscholen *


* Invalidenparkeerplaats Alteveerstraat en Eisenhowerstraat *
* Wet milieubeheer *

* Ontwerpbestemmingsplan Zuid, deelplan Alteveerstraat *
* Toepassing vrijstellingsbepaling van het bestemmingsplan *
* Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 3 Wet op de Ruimtelijke Ordening *

* Ingekomen bouwaanvragen, bouwmeldingen en sloopaanvragen *
* Verleende bouwvergunningen *

Omnibusenquête dit jaar voor derde keer

Meeste Hoogeveners voelen zich veilig

Tweederde van de inwoners van Hoogeveen (67,5 procent) voelt zich zelden of nooit onveilig. Dat is één van de meest opvallende uitkomsten van het jaarlijkse omnibusonderzoek van de gemeente Hoogeveen. Naast de vaste onderwerpen, zoals de waardering voor de woonomgeving en de voorzieningen, kregen veiligheid en sport dit jaar extra aandacht in het onderzoek.

De omnibus-enquête werd dit jaar voor de derde maal uitgevoerd. De gemeente stuurde willekeurig 1353 vragenlijsten naar inwoners van Hoogeveen. 728 mensen vulden de vragenlijst in, een behoorlijke respons van 54 procent. De respons is iets lager dan vorig jaar (56 procent).

Het onderzoek levert informatie op die de gemeente helpt zicht te krijgen op de effecten van het gemeentelijk beleid en handelen. Ook hoopt het gemeentebestuur door het onderzoek extra informatie te krijgen over de kwaliteit van wijken, dorpen en het stadscentrum in de beleving van de inwoners.

Wonen

De bewoners van Hoogeveen en de omliggende dorpen zijn opnieuw positief over de kwaliteit van wonen in de gemeente. De waardering is iets gedaald: van 7,24 in 2000 naar 7,19 in het afgelopen jaar. De wijk die het best scoort is Schutlanden-Oost. Over Schoonvelde-Oost is men het minst positief. Opvallende stijger is Krakeel waar een grootscheeps wijkontwikkelingsplan is gestart. De waardering steeg hier met 0,73 punten. Bij de dorpen is de waardering voor Tiendeveen (-0,71) en Stuifzand (-0,78) flink gedaald.

Voorzieningen

Net als vorig jaar scoren de voorzieningen op het gebied van cultuur goed. De centrale bibliotheek staat bovenaan. De bibliotheek krijgt van de inwoners met 7,43 een ruime voldoende en ook de filialen in wijken en dorpen scoren goed (7,35). De Tamboer staat met 7,36 ook goed aangeschreven.

De sportvoorzieningen krijgen eveneens een voldoende: een ruime zeven gemiddeld. De waardering voor het zwembad daalde het afgelopen jaar wel met 0,32. De waardering voor de gladheidbestrijding in de gemeente is met bijna een halve punt toegenomen (nu 6,33).

Wijk- en dorpsgebouwen

Opvallend in de enquête over 2001 is de gestegen waardering voor de wijk- en dorpsgebouwen. De bewoners van Nieuweroord geven dit jaar maar liefst een 8,27 voor hun dorpshuis en in Elim steeg de waardering met 1,21 punt naar 7,42. In beide dorpen is het dorpshuis het afgelopen jaar verbeterd.

Bestuur en ambtenaren

De Hoogeveners zijn niet zo positief over hun bestuurders en de ambtenaren. De reorganisatie van het ambtelijk apparaat, waardoor sommige activiteiten tijdelijk op een lager pitje zijn gezet, kan hiervoor een verklaring zijn. Het rapportcijfer voor het gemeentebestuur was over 2000 nog 6,40, maar daalde afgelopen jaar naar 6,08. De ambtenaren doen het volgens de burgers nog wat slechter. Haalde het ambtelijk apparaat in 1999 nog een rapportcijfer van 6,40, in 2000 daalde dit al naar 6,20 en vorig jaar dook het cijfer voor het eerst onder de zes (5,98).

Veiligheid

Uit het speciale onderzoeksdeel naar de beleving van veiligheid bleek dat veel Hoogeveners zich redelijk veilig voelen. Als de scores op 'ik voel me nooit onveilig', 'zelden onveilig' en 'soms onveilig' worden samengevoegd komt het cijfer zelfs boven de 90 procent uit. Het is dus niet zo slecht gesteld met het gevoel van (on)veiligheid. Toch heeft 18 procent van de respondenten vorig jaar zelf onveiligheid ervaren. Overlast door jongeren wordt het meest genoemd als oorzaak.

De meeste deelnemers aan de enquête vinden dat de burgers zelf het meest verantwoordelijk zijn voor de veiligheid in de buurt. Als belangrijke aandachtspunten voor het beleid zien de meeste respondenten de veiligheid van personen, gevolgd door de verkeersveiligheid. Veiligheid van woningen is vooral een zaak van de bewoners zelf.

Een schriftelijk exemplaar vol cijfers en tabellen ligt ter inzage bij het Voorlichtingscentrum in het raadhuis. Ook is de enquête te vinden op de gemeentelijke website: www.hoogeveen.nl/omnibus.

Raad Hoogeveen houdt vergadering

De gemeenteraad van Hoogeveen vergadert donderdag 30 mei in het gemeentehuis van Hoogeveen. De vergadering, die openbaar is, begint om 19.30 uur. De agenda vermeldt onder meer:

* Vaststellen notitie 'De Openbare Bibliotheek in Hoogeveen in perspectief'.

* Vaststellen nota aanbestedingenbeleid voor de realisatie van weg- en waterbouwkundige en groenvoorzieningwerken.
* Instemmen met het beslisdocument fase 1, inclusief de daarbij behorende beslispunten en plan van aanpak fase 2 van de Structuurvisie 2015-2030.

* Goedkeuren gepland onderhoud aan de onderwijsaccommodaties als aanvulling op het programma 2002 voorzieningen onderwijshuisvesting.

* Vaststellen Verordening materiële financiële gelijkstelling onderwijs.

* Vaststellen nieuwe Verordening computers voor de minima.
* Vaststellen jaarverslag/jaarrekening 2001.
* Begrotingswijziging(en) van de algemene dienst 2002.
Hoorzittingen over bezwaarschriften

De bezwaarschriftencommissie houdt woensdag 29 mei hoorzittingen in commissiekamer 2 van het gemeentehuis in Hoogeveen. De agenda vermeldt:

15.15 uur.
Bezwaarschriften tegen het besluit van de gemeenteraad om het voorkeursrecht te vestigen op gronden voor de realisatie van het bestemmingsplan Buitenvaart II.

15.45 uur
. Bezwaarschriften tegen het besluit van burgemeester en wethouders om aan DOC Kaas Hoogeveen vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Landelijk Gebied voor het bouwrijp maken van een deel van het bedrijventerrein Buitenvaart II.
Deze week gaan collectanten langs de deuren voor het Nederlands Astma Fonds. Volgende week: wordt gecollecteerd voor Prins Bernhard Fonds/Anjerfondsen.

Aanvraag afsteken van vuurwerk

Bij de gemeente is een aanvraag binnengekomen om op 10 juli omstreeks 22.00 uur een evenementenvuurwerk te mogen afsteken bij Manege Smit aan de Oostering in Pesse. Het vuurwerk wordt afgestoken door Wagenvoort Vuurwerk te Wapenveld. Nadere informatie kunt u krijgen bij de afdeling Algemeen Bestuurlijke en Juridische Zaken (tel. 291244).

Trouwen op het internet

Deze week kunt u weer via het internet een huwelijk bijwonen. Herko Alfred Reinders en Annelieke Martine Ballast stappen vrijdag 24 mei (13.45 uur) in het huwelijksbootje.
Om de trouwerijen te zien typt u: www.hoogeveen.nl en klik op het cameraatje.
Basisschool De Krullevaar zamelt donderdag 23 mei oud papier in. De containers staan achter de school in de Rietgans. Basisschool De Sprong te Hoogeveen houdt zaterdag 25 mei een inzaqmelingsactie. U kunt het oud papier brengen naar de containers achter de Zuiderkerk aan de Baarlelaan.

Van woensdag 29 tot en met vrijdag 31 mei kunt u oud papier brengen naar de containers van de Prof. Titus Brandsmaschool achter de school op het Blankensplein (vrijdag tot 12.00 uur).

WOP-café in De Magneet

In wijkgebouw De Magneet in de wijk Krakeel wordt woensdagavond 5 juni een WOP-café gehouden. Bewoners en andere belangstellenden kunnen dan weer van gedachten wisselen met bestuurders, ambtenaren, wijkplatformleden en medewerkers van Woonconcept over het wijkontwikkelingsplan Krakeel. Zo langzamerhand krijgen allerlei plannen vorm. In een informele sfeer kan alles worden besproken wat met het wijkontwikkelingsplan heeft te maken, maar het centrale thema is die avond: Wat moet er gebeuren met het centrum van de wijk. Te denken valt aan De Magneet, het winkelcentrum, de scholen, het park.

De bijeenkomst begint om 20.00 uur.

Enthousiaste afsluiting Koninginnedag 2002

Veelkleurig Hoogeveen: dat is wat je bijblijft na het bekijken van de videofilm over Koninginnedag. De film van Videohobbyclub Spotlight ging dinsdagavond in première op de slotbijeenkomst van de medewerkers.

Nog een keer kwamen de organisatoren van het feest bijeen om het succes te vieren. Samen keken ze terug op hun inspanningen om Hoogeveen een uurtje in de landelijke schijnwerpers te zetten. Natuurlijk overheerste ook nu de tevredenheid.

Alles in beeld

Het koninklijk bezoek vormt het hart van de film van Spotlight, maar ook de voorbereidingen krijgen volop aandacht. De eindeloze vergaderingen en de vele repetities, het monnikenwerk aan de versierde wagens, de spectaculaire aankleding van het centrum, de grondige en talrijke inspecties van de route door het hof, de politie, de Rijksvoorlichtingsdienst en de NOS; er is maar weinig ontsnapt aan de spiedende lenzen van de vrijwilligers van Spotlight.

De film is voor 10,- verkrijgbaar bij een aantal winkels. De opbrengst gaat, na aftrek van de kosten, naar de kinderafdeling van ziekenhuis Bethesda.

Fotoboek volgt

Op de bijeenkomst zou ook het fotoboek van fotograaf Gerrit Boer en publicist Lo Dijkstra (uitgever: drukkerij Van Genne) worden gepresenteerd. Helaas moeten de nieuwsgierigen nog heel even wachten, want het drukwerk heeft enige vertraging opgelopen. De drukproeven zijn echter veelbelovend.

De gemeente kondigde gisteravond aan dat alle mensen die betrokken waren bij de organisatie van het Koninginnedagprogramma als waardering voor hun inzet het fotoboek cadeau krijgen. Vertegenwoordigers van de betrokken organisaties kunnen de boeken binnenkort afhalen bij het Voorlichtingscentrum van de gemeente.

Eerste paal voor fietsbrug Erflanden in Hoogeveen

Wethouder Thijs Leistra heeft gisteren de eerste paal geslagen voor de fiets- en voetgangersbrug over de Hoogeveensche vaart. De brug zal Erflanden met de rest van de Hoogeveense wijk De Weide verbinden. Zoals het nu lijkt kan de brug begin oktober klaar zijn.

Begin april zijn de aannemers begonnen met het maken van bouwopritten naar het kanaal. Gisteren is dan het heien begonnen. Eerst is de zuidkant aan de beurt, daarna volgt de noordkant.Het heien duurt maximaal een week.

De provincie (beheerder van de Hoogeveensche Vaart) heeft het ontwerp gemaakt en zal toezicht houden tijdens de bouw. De betrokken aannemers zijn Middelkoop Beton en Waterbouw in Meppel en Koop inVeendam.

De nieuwe brug verbindt Erflanden met de groenstrook tussen Kattouw en Schutlanden. In deze groenstrook zal de bestaande fiets- en wandelroute naar de Zuidwoldigerweg worden verbeterd en doorgetrokken naar winkelcentrum De Weide en park Steenbergerweide.

Voor achtergronden zie de informatie op de gemeentelijke website (www.hoogeveen.nl) onder Erflanden.

Een indruk van de fietsbrug tussen de wijken Erflanden en De Weide. De brug is naar verwachting in oktober klaar (ill. Willem Blok, Bureau BDG)

© gemeente Hoogeveen © gemeente Hoogeveen

Nederlands kampioenschap waterbasketbal in De Dolfijn

Teams uit het hele land komen naar Hoogeveen om op zaterdag 25 mei te strijden om het Nederlands Kampioenschap waterbasketbal. Het toernooi wordt gehouden in zwembad De Dolfijn in Hoogeveen.

De teams die strijden om het kampioenschap zijn:
* SC Bartje uit Assen

* De Zwerkei uit Meppel

* PID uit Hoogeveen (organiserende vereniging)
* SVG De Tubanten uit Enschede

* GSV Wierden

* SVG. Den Bosch (kampioen vorig jaar)

* Gesposs Oss

* VASA Winterswijk

Wethouder Van der Zwaag van onder meer sportzaken opent het evenement. Aansluitend om 12.15 uur beginnen de wedstrijden. De finale wordt om 16:30 uur gespeeld.

Wie zin heeft om te kijken of de spelers aan te moedigen, is vanaf 11.30 uur van harte welkom.

Voor meer informatiekunt u terecht bij de organiserende vereniging PID (de heer Slingerlandt - tel. 352424) of SPORTDrenthe (Marieke van Egmond, tel 06-27374117).

Meldingen defecte openbare verlichting naar Buurtbeheer

Sinds 1 mei verwerkt Buurtbeheer de meldingen van defecte openbare verlichting. Als bij u in de straat een verlichtingspunt of de verlichting van een ANWB-bord kapot is, dan kunt u dit doorgeven aan uw wijkbeheerder.

U wordt verzocht straatnaam en nummer van de kapotte paal of het verlichtingspunt door te geven.

Voor de Essentgebieden geeft u zo nauwkeurig mogelijk de locatie aan. Deze verlichtingspunten zijn namelijk niet voorzien van een nummer.

Buurtbeheer is een samenwerkingsverband gericht op de leefbaarheid in de buurt. Ook verlichting is een onderdeel van de leefbaarheid in uw omgeving.

Per groep dorpen en per wijk in de gemeente Hoogeveen is er een Buurtbeheerteam. Dit team werkt nauw samen met bewoners en bestaat uit de gemeente, de Stichting Welzijnswerk (SWW), in de dorpen met afvaardiging Plaatselijke belangen, de woningcorporaties en de politie. Telefoonnummers en adressen vindt u in uw gemeentegids en op de gemeentelijke website.

Proefalarm op 5 juni

Woensdag 5 juni is er een landelijk proefalarm met de alarmsirenes, dus ook in Hoogeveen.

Er staan zo'n 3800 sirenes door heel Nederland. Ze worden bediend door de lokale overheid. Dat wil zeggen: de sirene bij u in de buurt gaat alleen als u ergens voor gewaarschuwd moet worden.

Het testen kan onhoorbaar gebeuren, omdat de sirenes elektronisch werken. Om te voorkomen dat u het geluid van de nieuwe sirenes niet herkent bij een onverhoopte ramp, wordt jaarlijks een luide test gehouden op de eerste woensdag van juni juni. Dit jaar is de test dus op woensdag 5 juni. Die dag hoort u vanaf 12.00 uur de sirenes meerdere malen loeien. U weet dan: dit is loos alarm, er is niets aan de hand.

De test van de sirenes op 5 juni herinnert u er ook aan dat u moet weten wat u moet doen als de sirene gaat. U leest dat in de folder "Weet van je moet doen als de sirene gaat". U kunt de folder ophalen bij de gemeente, de bibliotheek en het postkantoor. Of bestellen bij Postbus 51.

Sport- en speldag voor basisscholen

De Stichting Sportstimulering Hoogeveen houdt vrijdag 24 mei een Sport- en Speldag voor de leerlingen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen.

Dit sportfestijn speelt zich af op het terrein van de ijsbaan aan de Terpweg ( naast tenniscentrum 't Noord ), van 9.30 uur tot 15.00 uur. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Zo'n 650 leerlingen van 15 basisscholen doen mee aan de sport- en speldag.

Avondvierdaagse

Ook is de Stichting Sportstimulering Hoogeveen druk bezig met de voorbereidingen voor de Avondvierdaagse. De wandelvierdaagse wordt gehouden van 4 tot en met 7 juni. De start is iedere avond vanaf de Sportveldenweg zijn. Startkaarten kunnen worden afgehaald in de kantine van voetbalvereniging Hoogeveen.

Aanmelden

Vele basisscholen en groepen hebben zich reeds aangemeld. Individuele wandelaars zijn uiteraard ook van harte welkom. U kunt zich telefonisch aanmelden vanaf 27 mei, op maandag, dinsdag en vrijdag tussen 9.00 uur en 15.00 uur. De Stichting Sportstimulering is te bereiken onder nummer 291463.

De kosten voor deelname bedragen;
* leden wandelbond en groepen groter dan 10 deelnemers 2,50
* niet-leden wandelbond 2,75

Deelname voor 1 avond

* leden wandelbond en groepen groter dan 10 deelnemers 2,00
* niet-leden wandelbond 2,50

Vrijdagavond 7 juni worden de wandelaars feestelijk ingehaald met muziek.

zaterdag 25 mei

Hoogeveense Lente met twee edities

Zaterdag 25 mei is het zover. Dan wordt in theater De Tamboer de eerste versie van de Hoogeveense Lente gehouden, een open podium voor talent uit Hoogeveen en omgeving. Het evenement heeft zeer veel reacties opgeleverd. Ongeveer 250 mensen hebben zich aangemeld, verdeeld over vijftig optredens.

de Hoogeveense Lente uitgebreid met een middagprogramma. Dat middagprogramma duurt van 13.30 tot 18.00 uur. Het avondprogramma is van 19.00 tot 23.00 uur. Onder de deelnemers zijn cabaretiers, toneelspelers, dichters (met eigen werk), dansers, zangers bands en koren. Voor het volledige programma zie elders in deze krant.

Kaarten

Voor beide programma's, de middag en de avond, zijn apart kaarten verkrijgbaar. Een kaart voor een programma kost 5 euro en een bij theater De Tamboer in Hoogeveen. De kassa van De Tamboer is op werkdagen geopend van 9.00 tot 21.00 uur. Ook kunt u bellen: 280180.

Mededelingen

Invalidenparkeerplaats Alteveerstraat en Eisenhowerstraat

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen maken bekend dat zij hebben besloten om aan de Alteveerstraat te Hoogeveen een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken aan te wijzen en aan . Eisenhowerstraat te Hoogeveen één algemene gehandicaptenparkeerplaats

Tegen deze besluiten kan bezwaar worden gemaakt.

Voor nadere informatie wordt verwezen naar de officiële publicatie op het publicatiebord aan het gemeentehuis en naar de afdeling Verkeer in het gebouw aan het Raadhuisplein 24 (Compagnieshuis) te Hoogeveen (tel. 291646).
Wet milieubeheer
dat zij op 16 mei 2002 een vergunning ingevolge de Wet Milieubeheer hebben verleend naar aanleiding van de aanvraag van Buigcentrale Steenbergen International B.V. te Hoogeveen voor het veranderen c.q. de verandering van de werking van een inrichting voor het verwerken van betonstaal, gelegen aan de Dr. Anton Philipsstraat 15 te Hoogeveen. De inrichting wordt uitgebreid met de opslag van 6 gasflessen inert gas van 50 liter, 3 flessen zuurstof van 50 liter en 3 flessen acetyleen van 50 liter.

Het besluit is ten opzichte van het eerder ter inzage gelegde ontwerp niet gewijzigd.
Aan het besluit zijn voorschriften verbonden ter bescherming van het Het besluit en andere op deze zaak betrekking hebbende stukken liggen vanaf 23 mei 2002 tot en met 4 juli 2002 op werkdagen tijdens Bestuursrecht staat tot en met 4 juli 2002 beroep open bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State voor: geven van het besluit ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht.
Het besluit wordt na afloop van de beroepstermijn van kracht, tenzij Indien het besluit tevens betrekking heeft op het oprichten of in de zin van de Woningwet, dan wordt het besluit ingevolge het Ontwerpbestemmingsplan Zuid, deelplan Alteveerstraat

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan "Zuid, deelplan Alteveerstraat" van 23 mei tot en met 19 juni 2002 ter inzage ligt bij de centrale balie van de sector Bouwen en Wonen, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen.

Het bestemmingsplan beoogt de bouw van een kerkgebouw op de hoek Alteveerstraat en Wethouder Robaardstraat en een aantal senioren- en eengezinswoningen mogelijk te maken. Het plangebied wordt begrensd door de Alteveerstraat, de Wethouder Robaardstraat, de Beukemastraat en de Beckerstraat te Hoogeveen.

Gedurende de periode van ter inzage legging kan een ieder schriftelijk een zienswijze kenbaar maken bij de gemeenteraad van Hoogeveen, postbus 20000, 7900 PA Hoogeveen. Op verzoek kan het ontwerpbestemmingsplan gedurende deze termijn ook op dinsdagen buiten kantooruren worden ingezien. De stukken zullen dan van 16.00 tot 19.00 uur ter inzage worden gelegd in het gemeentehuis (bodekamer) aan het Raadhuisplein. Als u hiervan gebruik wilt maken kunt u contact opnemen met mevrouw J. Tol. Haar rechtstreeks telefoonnummer is 0528-291 698.

Toepassing vrijstellingsbepaling van het bestemmingsplan

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van een vrijstellingsbepaling van de van toepassing zijnde bestemmingsplannen Erflanden 2e uitwerkingsplan en Krakeel vrijstelling te verlenen aan:
* J. van Houten, voor het bouwen van een dubbele woning op de percelen Elrits 2 en 4 te Hoogeveen;

* R.A. Krijnen, voor het verbouwen en uitbreiden van de woning Sirius 43 te Hoogeveen.

De bouwplannen liggen met ingang van 23 mei 2002 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage bij de centrale balie van sector Bouwen & Wonen, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen. Gedurende deze termijn kan een ieder, bij Burgemeester en Wethouders, schriftelijk zijn zienswijze naar voren brengen omtrent het verlenen van vrijstelling van het van toepassing zijnde bestemmingsplannen, ten behoeve van de uitvoering van deze bouwplannen. Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Venesluis, ten behoeve van de volgende bouwaanvraag:
* J.A. Seinen, voor het plaatsen van een duivenhok op het perceel Van Galenstraat 4 te Hoogeveen.

De bouwaanvraag ligt met ingang van 23 mei 2002 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage bij de centrale balie van de sector Bouwen & Wonen, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zijn inspraakreactie omtrent de aanvraag bij Burgemeester en Wethouders kenbaar maken.

Ingekomen bouwaanvragen, bouwmeldingen en sloopaanvragen

Bouwaanvragen:

* Dekker P., bouwen van een 1/2 dubbele woning, De Boeten 31
* Dunning J.G., bouwen van een helft dubbele woning, De Boeten 29
* Ziekenhuis Bethesda vergroten van een garage/berging, Dr G H Amshoffweg

* Pieters K., bouwen van een woning met bedrijfshal Buitenvaart I, Kavel W17

* Franken M.J.M., bouwen van een serre, De Beugel 21
* Kerkvoogdij Hervormde Gemeente, uitbreiden van een woning, Zuidwoldigerweg 2

* Vereniging Van Eigenaren 'De Stoeke', vergroten van een entree, Hoofdstraat 159

* Nijstad H., plaatsen van een twee dakkapellen, Spireastraat 2
* Frank A.S., bouwen van een snackbar, Beukemaplein
* Seats & Sofa's, plaatsen van een bouwbord, Groenewegenstraat
* Bruins Slot G.W., verbouwen van een woning en bouwen van een berging, Korenstraat 25

Bouwmeldingen:

* Moes H., bouwen van een tuinhuisje, De Merel 10
* Belt T.A., bouwen van een bijkeuken, Korenstraat 102
* Abbring H.E., uitbreiden van een keuken, Pieter de Hooghstraat 17
* Dekker L., bouwen van een tuinhuisje, De Plecht 52
* Welte C.J.A.L., bouwen van een schuur, Westerlaan 22
Sloopaanvragen:

* Kats A., slopen van vier oude schuren, Noorderweg 12
* Gemeente Hoogeveen, slopen van kantine en semi-permanent gedeelte kleedgebouw, buitenberging/kaartverkoop, Molenweg 4
* Woonconcept, slopen van de achterplaat kachel in de woonkamer, Rechtuit 25

Nadere informatie over bovengenoemde bouwplannen is verkrijgbaar bij de afdeling Bouw- en Woningtoezicht, Raadhuisplein 24 (Compagnieshuis) Verleende bouwvergunningen Bouwvergunningen:

* Nieuwenhof J., bouwen van een tuinhuisje, Merwede 37
* Smit W.H., uitbreiden van een garage, Veenbes 22
* Dons & Troost Aannemersbedrijf, bouwen van een dubbele woning, Elrits 6 en 8

* Jansma A., bouwen van een erker, De Wulp 4
* Knol A., bouwen van een erker, De Wulp 6
* Schonewille A., bouwen van een garage/berging, Noorderweg 14
* Kroezen H., uitbreiden en verbouwen van een recreatiewoning, Meerboomweg 179

* Hoor ten H.A., bouwen van een tuinhuisje, Leiendijk 7
* Ley van der J.P., wijzigen van de gevels, Pollux 15
* Bremer R., bouwen van een berging, Wethouder Robaardstraat 50
* Fieko Bouwbedrijf, bouwen van een verdieping boven winkel, Zwarte Dijkje 26

* Veld H. Bouw- en aannemersbedrijf v.o.f., bouwen van een dubbele woning, Bieslook 14 en 16

* Dijken van K.A., wijzigen van de voor- en zijgevel, Akkerweg 4
* Schoonheim J.L.A., uitbreiden van een woning, De Schoof 33
* Gemeente Hoogeveen (OSW), plaatsen van een evenementenbord, Weg om de Oost

* Gemeente Hoogeveen, bouwen van een geluidsscherm, A28 - viaduct Zuidwoldigerweg

* Stichting Dreei, bouwen van een therapiegebouw en driewoongroepen, Voltastraat 4

Bouwvergunningen van rechtswege:
* Koekoek H.J., bouwen van een bedrijfsruimte en een bedrijfswoning, Buitenvaart I kavel W12

* Berg Projecten B.V., plaatsen van een reclamebord, Crerarstraat 810

Tegen deze verleende vergunningen kan binnen zes weken na dagtekening van de brief behorende bij de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend bij het college van Burgemeester en Wethouders.