AutoRai

21-5-2002

Daewoo modellen winnen milieu-awards

Maar liefst vier Daewoo modellen hebben bij het onderzoek van de Environmental Transport Association's Car Buyers' Guide 2002 in Engeland podiumplaatsen gehaald.

Bij dit onderzoek werden talloze automodellen op diverse gebieden nader onderzocht op milieuvriendelijke eigenschappen.

De Daewoo Leganza CDX 2.0 behaalde de eerste plaats in de categorie Executive/Luxury automobielen, gevolgd door de Audi A6 en de Volvo S80. De Matiz SE behaalde een tweede plaats in zijn klasse, terwijl de MPV van Daewoo, de Tacuma 1.6, eenzelfde hoge klassering liet noteren. De vierde onderscheiding sleepte de Nubira 1.6 SE Estate in de wacht, die ook al een tweede plaats behaalde in de klasse van grote gezinsauto's.

De auto's werden aan diverse testen en onderzoeken onderworpen, zoals controle van de uitlaatgassen, het brandstofverbruik, het geluidsniveau, de motorinhoud en het motorvermogen, teneinde te kunnen bepalen in welke mate de auto's voldoen aan de criteria op het gebied van milieuvriendelijkheid.

J.C. Park, President van Daewoo Motor Benelux: "Wij zijn zeer verheugd te constateren dat maar liefst vier Daewoo modellen eerste en tweede plaatsten hebben behaald in dit belangrijke onderzoek, een bewijs van het hoogstaande technische niveau van Daewoo." Terwijl de voorzitter van de onderzoekscommissie zich uiterst lovend uitliet over de prestaties van Daewoo: "Indrukwekkend!" aldus Andrew Davis.