Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 21-05-2002 Mediaberichten 21 mei (16.45 uur)

Wessem mislukte overval

WESSEM Een onbekende man heeft dinsdagmiddag geprobeerd een winkelier aan het Van Horneplein te overvallen. Dat mislukte omdat de 31-jarige winkelier merkte dat de overvaller een neppistool gebruikte. De dader, een Duits sprekende man van zon 23 jaar, is ongeveer 1.80 meter lang, blond en heeft een tenger postuur. De man droeg een zwarte pet, rood T-shirt en een blauwe spijkerbroek. Hij kwam de winkel binnen, vroeg om rookwaren en bedreigde de winkelier met het pistool. Omdat de winkelier zag dat het een nepwapen was, weigerde die alle medewerking, waarna de overvaller wegrende.

Venlo 223 Straatmaat bekeuringen

VENLO In het project Straatmaat zijn afgelopen week 223 mensen bekeurd. De meeste bekeuringen (47) waren voor scooterrijders. Gevolgd door foutparkeerder (36) en mensen die door het rode licht reden (19). De andere bekeuringen waren voorallerlei andere overtredingen.

Venlo verdachten met valse paspoorten aangehouden

VENLO Bij het belastingkantoor aan de Hogeweg heeft de politie dinsdagmiddag een 21-jarige vrouw en een 25-jarige man uit Bulgarije aangehouden die gebruikt maakten van valse Portugese paspoorten. Zij kwamen om een sofinummer aan te vragen naar het belastingkantoor waar een oplettende beambte merkte dat de pasoorten vals waren. Hij belde daarop de politie. Die heeft na aanhouding het tweetal voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Regio 670 bekeuringen bij verkeerscontroles

BLERICK Bij verkeerscontroles op de Henriette Roland Holstlaan en de Eindhovenseweg heeft het Verkeershandhavingsteam maandagmiddag en avond 44 weggebruikers bekeurd. Voor te hard rijden (13 x) het niet gebruiken van de autogordel (17 x) en de overige 4 voor bromfietsers die of geen helm droegen of geen certificaat hadden.

Bij een snelheidscontrole op de Burgemeester Gommansstraat heeft het team s middags 159 automobilisten bekeurd, die harder reden dan de toegestane 50 km/u. De hoogste snelheid van de 3900 voorbijgangers was 106 km/u. Die snelheid werd door een motorrijder gehaald. Goed voor een boete van 382,00 euro.

BAARLO Bij een snelheidscontrole op de Napoleonsbaan Noord heeft het Verkeershandhavingsteam maandagmiddag 278 automobilisten bekeurd, die harder reden dan de toegestane 50 km/u. De hoogste snelheid van de 1960 voorbijgangers was 89 km/u.

Maandagavond zijn nog eens 170 automobilisten bekeurd, die harder reden dan de toegestane 50 km/u. De hoogste snelheid van de 2110 voorbijgangers was 92 km/u.

ROERMOND Twee motorrijders van het Verkeershandhavingsteam hebben dinsdagmiddag in Roermond en omgeving 19 mensen bekeurd. 4 maal wegens het niet handsfree bellen; 9 maal omdat de autogordel niet werd gebruikt en tenslotte zijn er 6 bromfietsers bekeurd die geen helm droegen.