Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-05-2002 Persberichten district Lekstroom, 09.55 uur

Brand in woning

HOUTEN In de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 mei heeft brand gewoed in een woning. Brandstichting wordt niet uitgesloten.

Rond 03.30 uur kwam bij de hulpdiensten de melding binnen van een brand in een leegstaande woning aan de Meerkoetweide. De brandweer had de brand snel onder controle. De woning liep brand- en roetschade op.

De politie heeft een vermoeden van brandstichting en is bezig met een onderzoek. De politie verzoekt getuige(n) die in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 03.30 uur personen hebben gezien die zich verdacht in de buurt van de woning ophielden, contact op te nemen met de Wijkrecherche van bureau Houten op telefoonnummer 0900-8844.

Automobilist onder invloed

NIEUWEGEIN -In de nacht van woensdag 22 op donderdag 23 mei is een automobilist voor het rijden onder invloed aangehouden.

Rond 02.15 uur controleerden politiemensen op de Sweelincklaan een 36-jarige automobilist uit Nieuwegein. De man bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Op het politiebureau lukte het niet een ademanalyse op goede wijze af te ronden. Daarop is door een arts bloed bij de man afgenomen. Middels dit bloedmonster zal het alcoholpromillage worden vastgesteld. Aan de hand van de uitkomst daarvan wordt proces-verbaal tegen de verdachte opgemaakt.

Tevens bleek dat de man nog een boete van ruim 50,- had openstaan. De boete werd door hem contant betaald.

Kettingbotsinkje

IJSSELSTEIN Op woensdag 22 mei vond een aanrijding plaats waarbij vijf auto`s betrokken waren.

Rond 15.00 uur reed een 30-jarige automobiliste uit Nieuwegein over de Provincialeweg N210 in de richting van Nieuwegein. Achter haar reden vier automobilisten uit respectievelijk Nieuwegein, Gouda, Krimpen aan de lek en Schoonhoven. De 30-jarige automobiliste moest remmen, waarna het verkeer achter haar ook afremde. De automobilist uit Schoonhoven zag te laat dat geremd werd en botste op de automobilist uit Krimpen aan de Lek, die werd op de auto van de automobilist uit Gouda gedrukt, die weer op de auto van de Nieuwegeiner en die als laatste op de auto van de 30-jarige vrouw uit Nieuwegein.

Ter controle is een ambulance ter plaatse gekomen, maar geen van de automobilisten hoefde naar het ziekenhuis te worden gebracht. De autos van de automobilisten uit Schoonhoven, Krimpen aan de lek en Gouda moesten worden weggesleept.

Berovers aangehouden

NIEUWEGEIN Op woensdag 22 mei werd een jongen beroofd. De politie kon even later de beide verdachten aanhouden.

Rond 22.15 uur fietste een 16-jarige jongen uit Nieuwegein over het Merweplein. Daar werd hij door twee jongens met een fiets klemgereden. Hij werd gedwongen een geldbedrag af te geven en de verdachten probeerde hem ook van zijn GSM te beroven. Daarbij werd hij ook een keer geschopt en geslagen. De 16-jarige jongen slaagde er in weg te fietsen en belde de politie.

Aan de hand van het signalement stelde politiemensen een onderzoek in de omgeving in. Daarbij zagen zij de twee verdachten op de Zwanenburgstraat fietsen. Eén van de verdachten, een 17-jarige jongen uit Nieuwegein, kon daar worden aangehouden. De ander slaagde er in te ontkomen.

Middels onderzoek kon de politie de identiteit van de ontkomen verdachte achterhalen. Deze verdachte, een 15-jarige jongen uit Nieuwegein, werd aan het begin van de nacht van woensdag op donderdag in zijn ouderlijke woning aangehouden. Beide verdachten zijn in het politiebureau ingesloten.