Korps: Flevoland, plaats: district Noord 23-05-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, S. van Bruinessen, 06-53224343

Aanrijding
DRONTEN Op de Installatieweg trof de politie woensdagavond een auto op de kop aan. De GGD-ambulance was ook ter plaatse en verleende hulp aan de inzittenden die al uit de auto waren. De 48-jarige bestuurster uit Biddinghuizen reed over de Installatieweg richting de Noord. Bij de kruising met de Handelsweg verleende zij geen voorrang aan de auto van een 30-jarige man uit Ijsselmuiden. Een aanrijding kon niet voorkomen worden: de auto van de 48-jarige raakte die van de 30-jarige man en kwam in de berm terecht. De vrouw en haar 18-jarige inzittende uit Biddinghuizen is met onbekend letsel naar het Zuiderzeeziekenhuis gebracht. Beide autos zijn weggesleept.

LELYSTAD Woensdagavond botste een 39-jarige fietster uit Lelystad tegen een vernielde paal die op het fietspad van de Middenweg lag. Door de botsing viel zij en liep voetletsel op. De GGD-ambulance bracht haar naar het Zuiderzeeziekenhuis.

Aanhoudingen
LELYSTAD Na een melding van een fietsdiefstal op het Noorderwagenplein gisterenmiddag, kamde de politie de omgeving uit. Volgens de aangever had een persoon de fiets van zijn dochter geprobeerd te stelen. De agenten troffen de persoon die voldeed aan het signalement aan en hielden deze aan. De man die zijn identiteit niet wilde prijs geven, is voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

LELYSTAD Woensdagmiddag hield de politie drie minderjarige jongens (twee uit Lelystad en een uit Almere) aan voor diefstal van fietszadels. Beveiliging op het station had de mannen aangehouden dankzij een oplettende getuige. De beveiligers droegen de drie over aan de politie. De jongens en de fietszadels zijn meegenomen naar het bureau. De jongens zijn na verhoor heengezonden.