CNV BEDRIJVENBOND

CNV:Campina Veghel schrapt 130 arbeidsplaatsen

De directie van Campina DMV Veghel heeft aangegeven dit jaar nog te willen starten met het schrappen van zo'n 130 van de 800 arbeidsplaatsen binnen het concern. CNV Zuivel wil graag op korte termijn de noodzaak van de reorganisatie getoetst hebben.

Wim Ramakers, vakgroepbestuurder van CNV Zuivel:'Daarnaast moeten er harde garanties op tafel komen voor het herplaatsen van werknemers en voor de oudere werknemers, die nu overcompleet worden.' De reorganisatie vindt plaats in twee fases. De eerste fase start nog voor de zomer. Dan worden er arbeidsplaatsen geschrapt bij het projectbureau en de onderhoudsafdeling. Na de zomer heeft Campina Veghel het plan een nog bredere reorganisatie door te voeren, waarover het bedrijf nu nog niet wil uitweiden.
Campina Veghel is marktleider in de productie van ondermeer lactose, die bijvoorbeeld wordt toegepast in medicijnen.

Ramakers: 'Gisteravond was er bij het bedrijf een ledenraadpleging over het vastlopen van de cao zuivel. De leden van CNV Zuivel bij Campina Veghel zijn unaniem voor het stellen van een ultimatum aan werkgevers en zijn ook bereid acties te voeren voor een goed cao-resultaat.'

Nadere inlichtingen:
Wim Ramakers, vakgroepbestuurder CNV Zuivel 06 - 53 16 84 84; Nancy Abelskamp, persvoorlichter: 06 - 22 39 29 64.

Houten, 24 mei 2002

24 mei 02 09:35