Politie Midden- en West Brabant

International Police Association Nederland houdt jaarvergadering in Breda

Datum: 22/5/2002
Auteur: Willem van Hooijdonk

Dit jaar viert het district de Baronie van Breda van de International Police Association(IPA) haar 25-jarig bestaan. Ter gelegenheid van dit lustrum wordt op vrijdag 24 mei 2002 een congres en de jaarvergadering van IPA-Nederland in Breda gehouden. De bijeenkomst vindt plaats in restaurant Mastbosch aan de Huisdreef 4 te Breda en begint om 09.45 uur.

Het eerste gedeelte van deze vergadering is openbaar en toegankelijk voor de pers. Het congres wordt geopend door dhr. M.J.G.M van der Sanden, unithoofd van het Kabinet Korpsleiding van de politieregio Midden en West Brabant. Daarna zijn er toespraken van de lokale IPA-voorzitter dhr. G. Kerstens en landelijk IPA-voorzitter dhr. M. Oudevelthuis. Na deze toespraken vindt de besloten jaarvergadering plaats.

In 1977 werd het IPA-district de Baronie van Breda opgericht. De oprichtingsvergadering was op 8 maart 1977. Er werd gestart met 94 leden. Nu zijn er 230 politieambtenaren lid. Landelijk zijn dat er 9500. Mondiaal is de IPA vertegenwoordigd in meer dan 670 landen met meer dan 300.000 leden. Het lidmaatschap is voorbehouden aan personeel in dienst van een regiokorps of de Koninklijke Marechaussee. Ook burgemeesters en officieren van justitie kunnen lid worden. In 1979 werden banden aangeknoopt met districten in Duitsland (Verbindungsstelle Braunschweig) en Engeland (West Merca Branch).

Voor de niet congresgangers (partners van leden) is er vrijdag een alternatief programma met bezoeken aan bezienswaardigheden in de regio West Brabant. De districtscommandant van de Koninklijke Marechaussee Noord Brabant zal bij het congres aanwezig zijn. De dag wordt afgesloten met een dinér en feestavond.