OPEN UNIVERSITEIT NEDERLAND

F. Mulder benoemd als rector magnificus van de Open Universite

De Raad van toezicht van de Open Universiteit Nederland heeft prof. dr. ir. F. (Fred) Mulder (52) benoemd als rector magnificus. Met deze benoeming onderstreept de Raad van toezicht het belang van het rectoraat voor de Open Universiteit uit het oogpunt van imago, externe uitstraling en herkenbaarheid.

Onderwijs en onderzoek
Prof. dr. ir. Mulder is sinds 1 september 2000 lid van het College van bestuur van de Open Universiteit, waar hij de portefeuille onderwijs en onderzoek beheert. De inhoud van zijn portefeuille en de vooruitstrevende wijze waarop hij daaraan invulling geeft, is voor de Raad van toezicht reden geweest Mulder als rector magnificus te benoemen.
De benoemingstermijn van Mulder als rector loopt gelijk met die van zijn functie van lid van het College van bestuur van de Open Universiteit: tot 1 september 2005.

Loopbaan
Mulder is deskundige op het gebied van informatica-onderwijs en het gebruik van informatie- en communicatietechnologie en is vertrouwd met de innovatie van het hoger onderwijs. Hij publiceert, presenteert en adviseert regelmatig over informatica-onderwijs en onderwijs en ict, zowel wetenschappelijk als populariserend, in Nederland en internationaal.
Mulder promoveerde in 1978 en werd in 1991 benoemd als hoogleraar informatica-onderwijs. Hij startte in 1992 het Tijdschrift voor informatica-onderwijs (TINFON), maakte deel uit van de visitatiecommissies voor informatica in het hoger beroepsonderwijs (1993/94 en 1998/99) en het wetenschappelijk onderwijs (1995/96) en van diverse commissies op het gebied van informatica in het voortgezet onderwijs. Daarnaast was Mulder plaatsvervangend voorzitter van de Informaticakamer van de VSNU en heeft hij van 1993 tot 2000 Nederland vertegenwoordigd bij de International Federation for Information Processing (IFIP) in Technical Committee 3 (Education). Mulder is in zijn loopbaan twee keer langer werkzaam geweest in het buitenland: aan de University of Western Ontario in London (Canada) als postdoc in 1979-1980, en bij Georgia Institute of Technology in Atlanta (USA) voor een sabbatical in 1997-1998. Voordat Mulder benoemd werd als Collegelid van de Open Universiteit was hij onder andere werkzaam als senior consultant bij TSM Business School op de campus van de Universiteit Twente, waar hij ondermeer projectleider was van het nationale project van overheid, bedrijfsleven en hoger onderwijs voor het starten van een 'ICT-Netwerk Academie'.
Vóór zijn periode bij TSM Business School heeft Mulder ook al bij de Open Universiteit gewerkt, in diverse functies, gedurende vijftien jaar vanaf de start in 1983.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met het Bureau bestuursondersteuning van de Open Universiteit Nederland, telefoon: 045-5762897.

24 mei 02 11:22