Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-05-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 10.30 uur

Evacuatie na kleine brand

UTRECHT- In de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 mei moesten vier gezinnen aan de Argentiniedreef korte tijd hun woning verlaten in verband met een kleine brand in de kelderbox.

Omstreeks 01.20 uur kreeg de politie de melding dat er mogelijk een brand was in een woning aan de Argentiniedreef. Ter plaatse zagen agenten flinke rookontwikkeling in het trappenhuis, waarop besloten werd om over te gaan tot evacuatie. Inmiddels was de brandweer ook ter plaatse, die constateerde dat er een brandhaard in de kelderbox was. Deze brand was snel onder controle en de bewoners konden hun woning weer in.

Overlast in horecagelegenheid

UTRECHT- In een horecagelegenheid aan het Neude zorgden twee mannen zaterdagavond voor overlast.

Rond 00.00 uur gedroegen een 22-jarige en een 29-jarige man uit Gorinchem zich vervelend in het café. Op een gegeven moment werden zij gevraagd de zaak te verlaten, maar zij weigerden dit. Uiteindelijk ging het tweetal toch naar buiten, maar bleven op het terras vervelend doen tegen personeel en gasten. Twee politiemensen die in hun vrije tijd op het terras zaten, hielden de mannen vast tot de gewaarschuwde politie aanwezig was, die hen aanhield. Beide heren kregen op het bureau een bekeuring uitgereikt voor hinderlijk gedrag in de horecagelegenheid.

Luidruchtige dronken automobilist

UTRECHT- Zaterdagavond werd een 29-jarige man uit Utrecht aangehouden omdat hij met teveel alcohol op achter het stuur was gekropen.

Omstreeks 20.20 uur zagen politiemensen de man hevig claxonerend rijden op de Amsterdamsestraatweg. Hierop gaven ze hem een stopteken en de politiemensen roken een sterke alcohollucht bij de man. Uit de blaastest bleek dat hij teveel alcohol had gedronken. Op het bureau wees een ademanalyse uit dat de Utrechter een alcoholpromillage in zijn lichaam had van 1.55, ruim 3 keer de toegestane hoeveelheid van 0.5. Na verhoor en invordering van het rijbewijs mocht de man, met een rijverbod van 7 uur, het bureau verlaten.

Snelheidscontrole

UTRECHT- De politie hield zaterdagmiddag van 14.15 uur tot 15.30 uur een snelheidscontrole op de Weg tot de Wetenschap.

De politie registreerde veel snelheidsovertredingen; van de 381 gecontroleerde automobilisten overtraden 232 de maximum snelheid van 50 km/u. De automobilist met de meeste haast reed 89 km/u.