Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-05-2002 Persberichten district Binnensticht, 11.45 uur

Dodelijk verkeersongeval

GROENENKAN Zaterdagmiddag is een 61-jarige motorrijder uit Utrecht overleden bij een aanrijding die plaatsvond op de Nieuwe Weteringseweg.

De aanrijding vond zaterdagmiddag plaats om 12.15 uur. Een 29-jarige vrouw uit Bilthoven reed met haar auto over de Nieuwe Weteringseweg, komende uit de richting van De Bilt en rijdend in de richting van de rijksweg A27. De 61-jarige man reed met zijn motor in tegenovergestelde richting. Door nog onbekende oorzaak kwam de vrouw met haar auto op de linkerweghelft terecht, waarbij zij frontaal op de tegemoetkomende motor botste. De motorrijder liep zwaar letsel op en is ter plaatse overleden. De vrouw liep geen letsel op.

De regionale verkeersdienst heeft de situatie ter plaatse geanalyseerd en de politie heeft getuigen gehoord. Onderzoek heeft uitgewezen dat beide voertuigen niet te hard hebben gereden.

Winkeldieven aangehouden

BILTHOVEN Zaterdagmiddag wist de politie in samenwerking met het publiek twee winkeldieven aan te houden op de Julianalaan.

Omstreeks 15.00 uur zag het winkelpersoneel van een drogisterij aan de Julianalaan dat een vrouw en een man toiletartikelen meenamen in hun tas zonder deze af te rekenen. De man en vrouw wisten te ontkomen, maar werden achtervolgd door een medewerkster die riep houd de dief. Een politieagent die in de buurt liep wist één van de dieven, een 18-jarige man uit Joure, aan te houden. Een voorbijganger wist de andere dief, een 18-jarige vrouw uit Zwijndrecht, aan te houden. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau, waar ze de diefstal bekenden. Tegen hen is proces verbaal opgemaaakt.

Diverse snelheidscontroles

ZEIST/DRIEBERGEN-RIJSENBURG Zaterdag heeft de politie op verschillende locaties in Zeist en Driebergen snelheidscontroles gehouden.

Zaterdagmorgen werd tussen 10.20 uur en 12.30 uur gecontroleerd op de Hoofdstraat in Driebergen. Hier werd de snelheid van 1.898 voertuigen gemeten. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 50 km/u. 159 automobilisten reden te hard en ontvangen een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km/u.

Zaterdagmiddag werd tussen 14.00 uur en 16.30 uur gecontroleerd op de Amersfoortseweg in Zeist. De snelheid van 1.268 voertuigen, die reden in de richting van Utrecht, werd gemeten. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 80 km/u. 68 bestuurders reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 112 km/u.
Tegelijkertijd werd ook de snelheid gecontroleerd van het verkeer op de Amersfoortseweg richting Soesterberg. De snelheid van 1.074 voertuigen werd gemeten, waarvan er 47 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 104 km/u.