Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-05-2002 Persberichten district Heuvelrug, 12.25 uur

Brand in sporthal

VEENENDAAL In de nacht van zaterdag 25 mei en zondag 26 mei is brand uitgebroken in een sporthal aan de Zoete Inval.

Om 02.24 uur kreeg de politie de melding dat er een uitslaande brand was in de sporthal bij de Steenbokschool. De politie heeft de omgeving afgezet en een aangrenzend magazijn is uit voorzorg ontruimd. De brandweer was inmiddels met blussen begonnen. Binnen een uur gaf de brandweer het sein brand meester. De sporthal is vrijwel geheel verwoest. Bij de brand liepen omliggende gebouwen geen schade op. De politie onderzoekt de toedracht van de brand.

Dronken bromfietser valt van zijn brommer

VEENENDAAL Zaterdagavond is op de Jan Steenlaan een 64-jarige man uit Veenendaal met zijn bromfiets gevallen. Hij had te veel alcohol op.

Omstreeks 20.30 uur werd de politie gezonden naar de Jan Steenlaan, waar een man van zijn bromfiets was gevallen en licht gewond was aan zijn hand en hoofd. Ter plaatse roken de agenten een sterke alcohollucht. Bij ademanalyse op het bureau bleek de brommerrijder 1,7 promille alcohol in zijn lichaam te hebben. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt en zijn brommercertificaat is ingenomen.

Openlijke geweldpleging

VEENENDAAL- Twee jongens werden zaterdagavond aangehouden nadat zij een bushokje hadden vernield.

Om 22.50 uur zagen twee getuigen dat de twee jongens, een 15-jarige jongen uit Veenendaal en een 16-jarige jongen uit Amerongen, met stenen tegen een bushokje gooiden, waardoor de ruit en de lamp vernield werden. Hierop hielden de getuigen het tweetal aan en waarschuwden de politie. Deze heeft de jongens overgenomen en meegenomen naar het bureau. De ouders van de jongens werden in kennis gesteld en de politie heeft de zaak in behandeling.