Ingezonden persbericht


VUGHTSE SPORTCLUB PRINS HENDRIK

AFDELING ATLETIEK

Vught, 26 mei 2002

Robbert-Jan Jansen naar WK Junioren in Jamaica

Polsstokhoogspringer Robbert-Jan Jansen (18) uit Vught heeft zich zaterdag 25 mei geplaatst voor de Wereldkampioenschappen, in juli in Kingston, Jamaica. De Prins Hendrik-atleet won bij de Flanders-Cupwedstrijd Memorial Vertommen-Cuddy in het Belgische Duffel met een nieuw persoonlijk record van 5,10 meter. Hiermee versloeg hij ook vice-Europees juniorenkampioen Kevin Rans uit België. 5,10 Meter is exact de richtprestatie die de Atletiekunie verlangt voor uitzending naar het WK.

Jansen is de tweede atleet van Prins Hendrik die naar dit grote juniorenkampioenschap mag. Zijn clubgenoot Erik Cadée plaatstte zich eind april al op het discuswerpen.

Esther Schrijvers, juniore B, liep in Duffel de 3000 meter in een prima tijd van 10 minuten en 24 honderste van een seconde. Daarmee eindigde de PH-atlete uit Valkenswaard als 4e in een sterk veld dat werd gewonnen door Anja Smolders, een van de Belgische topatleten aanwezig in Duffel.
* Vivian Ruijters uit Klundert heeft vrijdagavond 24 mei in Utrecht de snelste seizoenstijd op de 5000 meter gelopen. Bij de Vitesse-avondwedstrijd kwam ze -in een race met mannen- tot een tijd van 16 minuten en 18.78 seconden. Ruijters, regerend kampioene op deze afstand, is daarnaast ook ranglijstaanvoerster op de marathon.
* Polsstokhoogspringster Monique de Wilt heeft zaterdag 25 mei de openingswedstrijd in het Duitse Soest gewonnen. De Keulse atlete kwam tot een hoogte van 4,23 meter. De Wilt springt zaterdag 1 juni bij de EAA-Permitwedstrijd Lausitzer Meeting in Cottbus (D).
* De Tilburgse sprintster Christel Bertens heeft bij de Global Athletics-wedstrijden in Nijmegen haar persoonlijk record op de 100 meter verbeterd. De PH-junior atlete won in een tijd van 12.13 seconden. Anne van den Hurk uit Haarsteeg bleef in de B-serie op de 800 meter slechts enkele tienden van seconden van haar persoonlijk record. Ze werd zaterdag 25 mei tweede in de B-serie met een tijd van 2 minuten en 12.56 seconden
* Vier jeugdploegen van Prins Hendrik hebben zich zaterdag 25 mei geplaatst voor de districtsfinale van de Junioren C/D-competitie. In Veldhoven wonnen de D-Junioren meisjes de Poulewedstrijd, en verder werden er twee 2e plaatsen, en een 3e plaats behaald in deze voorronde. EINDE BERICHT

NOOT VOOR DE REDACTIE (