Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Emmen 26-05-2002
Persberichten van zondagmiddag 26 mei 2002

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot maandagmorgen 27 mei 08.00 uur. Tel 06 53 23 80 59

Bestuurders onder invloed

Zwartemeer Gistermiddag reed een 48-jarige man uit Zwartemeer met zijn auto achterwaarts over de Hoven. Hij botste licht tegen de auto van een 31-jarige bestuurder, eveneens uit Zwartemeer. Omdat omstanders alcoholgebruik vermoedden werd de politie gebeld. Controle wees een alcoholpromillage uit van 2.3. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Hollandscheveld Vannacht zagen agenten een personenauto naderen op de Marten Kuilerweg. De bestuurder van de auto ging er na het zien van de politieauto vandoor met hoge snelheid. Behalve hoge snelheid vertoonde die bestuurder ook gevaarlijk rijgedrag. Bij de kruising met de Rechtuit botste de bestuurder tegen een veldkei en een hek. Voordat de politie bij de auto was, reed de bestuurder al weer weg. Op de Meerboom lukte het de agenten de bestuurder aan te houden. De 21-jarige bestuurder uit Elim bleek een alcoholpromillage te hebben van 1.85. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Assen - Vanmorgen raakte een 19-jarige bestuurder uit Assen van de weg toen hij over de Graswijk reed. Hij kwam met de auto op de kop in de sloot tot stilstand. De man liep nauwelijks letsel op en ambulancemedewerkers oordeelden dat ziekenhuisbezoek niet nodig was. Een alcoholcontrole wees een promillage uit van 1,2. Na afhandeling aan het politiebureau werd de man na gezondheidsklachten toch naar het WZA gebracht.

Roden Agenten zagen vannacht een bromfietser rijden over de Ceintuurbaan Zuid. Een controle wees een alcoholpromillage uit van ruim 1.

Zuidwolde Vannacht reed een 62-jarige man uit Weesp met zijn auto over de A28. Ter hoogte van de afslag Zuidwolde werd hij gecontroleerd. Een alcoholpromillage van 0,6 was het resultaat.

Poging diefstal fiets

Nieuw-Amsterdam Vannacht omstreeks 04.00 uur, zagen agenten dat een knaap een fiets probeerde te stelen nabij een schoolplein aan de Klaroen. Met fors geweld probeerde hij het slot te forceren hetgeen niet lukte. Uiteindelijk liet de knaap de fiets vernield achter in bosjes langs de Valkeniersweg. De 17-jarige knaap uit Veenoord werd aangehouden en kreeg een proces-verbaal. Hij wilde de aangerichte schade vergoeden. De 21-jarige eigenaar van de fiets uit Nieuw-Amsterdam kon gemeld worden dat de potentiële dief was aangehouden.

Diefstal bromscooters

Hoogeveen - Gistermorgen plaatste een 18-jarig meisje haar zwarte scooter aan het Schutsplein en sloot deze af. Gistermiddag bleek de scooter verdwenen. Zij is niet verzekerd tegen diefstal en heeft een schade van 1500 euro.

Assen Vannacht meldde een 18-jarig meisje dat haar donkerblauwe scooter was verdwenen. Tussen gisteravond 22.30 uur en middernacht stond de scooter afgesloten aan de Nieuwehuizen. Schadebedrag niet bekend.

Inbraak in autos

Assen Werden gisteren op diverse plaatsen autos opengebroken. Op de parkeerplaats aan de Overcingellaan werden gistermiddag twee autos opengebroken waarna de radios werden weggenomen. In een parkeergarage aan de Doevenkamp werd ook een auto opengebroken waarna een aantal cds werd weggenomen. Op een parkeerplaats aan de Vaart NZ werd ook een auto opengebroken waarna de radio werd weggenomen. Omdat verschillende van deze inbraken overdag zijn gebeurd is het mogelijk dat er getuigen zijn en de politie wil graag met hen in contact komen.

Inbraak clubgebouw

Assen Werd vanmorgen ontdekt dat was ingebroken in een clubgebouw aan de Rode Heklaan. Een 65-jarige man uit Assen meldde dit aan het bureau. Er wordt een gereedschapskist vermist. Schadebedrag niet bekend.