Podium voor Jeroen Bleekemolen in Monaco

MONACO/AERDENHOUT - Door de goede prestaties tijdens de Renault Sport Clio Trophy race op het Franse Magny-Cours stelden Michael, Sebastiaan en Jeroen Bleekemolen hun startplek voor de invitatierace op het vermaarde stratencircuit van Monaco zeker. Nadat zij in de trainingen al heel dicht bij elkaar stonden eiste Sebastiaan Bleekemolen na de eerste race een vijfde plek voor zich op. Daarmee eindigde hij net voor zijn jongere broer Jeroen (6e plaats) en vader Michael, die als negende over de meet ging. Na een startcrash eindigde de zondagrace voor Michael en Sebastiaan in de beginfase. Als enige Bleekemolen voltooide Jeroen deze hectische race, pakte in zijn debuutweekend op Monaco een derde plaats en hield daarmee de familie-eer hoog. Voor nestor Michael Bleekemolen uit Aerdenhout was het de 25ste maal dat hij in het vorstendom aan de start verscheen. In die kwart eeuw wisselden de goede en mindere resultaten elkaar af. "Eigenlijk gold dat ook voor dit weekend. Na de trainingen stonden wij er goed voor met een vijfde, zesde en zevende plaats. Dicht bij elkaar in een veld met dertig rijders", verklaart Bleekemolen sr. Even na 18.00 uur werd het startsignaal van de zaterdagrace gegeven. Michael vervolgt: "Sebastiaan was heel goed weg en wist zijn vijfde plek vast te houden. Ik reed samen met Jeroen, maar niet voor lang, want na een spin viel ik terug naar een negende plek." Sebastiaan eindigde de race als vierde en Jeroen als vijfde.

De resultaten van de zaterdagrace bepaalden de startposities voor de tweede race, die op zondagmiddag tussen de warm-up en de race voor de Formule 1 werd verreden. Ook nu straalde de zon en zou het een droge race over 12 ronden worden. "Voor Sebastiaan en mijzelf duurde de race echter maar kort. Jeroen bleek Jérôme Policand aangetikt te hebben, die vervolgens tegen de auto van Sebastiaan ketste. Ik kon op dat moment de carambolerende auto niet meer ontwijken en knalde er tegenaan. En geloof mij, we waren niet de enige, want er viel deze race nogal wat schade. Bernie Ecclestone was er absoluut niet blij mee, want meerdere vangrails moesten nog voor de start van de F-1 race vervangen worden", legt Michael uit.

Jeroen Bleekemolen had nooit eerder op het stratencircuit gereden en benutte na de training ook de raceronden om steeds sneller te gaan. Dat leverde hem naast de derde plaats in de zondagrace tot tweemaal toe een snelste raceronde op. Overigens telde deze race niet voor het Renault Sport Clio Trohpy klassement mee. Jeroen bezet daarin momenteel de derde plaats, maar Michael verklaarde dat deze race op Monaco voorlopig de laatste in deze klasse was. "We hebben het met onze andere race-activiteiten momenteel te druk", besluit hij. Beide races in Monaco werden gewonnen door de Italiaan Luca Rangoni.

Voor de redactie: Voor nadere informatie: Jeroen Bleekemolen, (06) 54 76 11 62, Michael Bleekemolen (06) 53 16 00 22, Sebastiaan Bleekemolen, (06) 53 19 71 48.