Ingezonden persbericht

Persbericht

'Passion for fashion'

Van Textile naar Tech-Style - Checkpoint sponsort IAF World Apparel Convention van 26 tot 28 mei 2002 in Amsterdam

Nieuwegein, 24 april 2002 - Technologisch maatwerk in de textielindustrie maakt de 'supply chain' binnen de modebranche efficiënter waardoor leveranciers beter en sneller tegemoet kunnen komen aan de groeiende behoeften van de consument, aldus Checkpoint Systems, wereldwijd leider in detailhandelbeveiliging. Checkpoint is hoofdsponsor van een van 's werelds voornaamste kledingconventies die dit jaar in Nederland wordt gehouden.

De 'International Apparel Federation' (IAF) uit Londen is een wereldwijde organisatie die de topnamen uit de mode en textiel vertegenwoordigt. Haar jaarlijkse Conventie, die dit keer plaatsvindt in Amsterdam, brengt bedrijven uit meer dan 30 landen bijeen met een gezamenlijke portfolio van 150.000 kledingbedrijven en -ateliers die werkgelegenheid bieden aan meer dan 5 miljoen mensen. De IAF-Conventie is dé gelegenheid voor het uitwisselen van ideeën en het bespreken van nieuwe technologieën en marktontwikkelingen.

Het thema van deze 18e editie van de Conventie is 'Fashion: Networks of I-Dentity and I-Technology'. Sprekers en afgevaardigden zullen uitleggen hoe technologie bedrijven kan ondersteunen in het creëren van maatwerk 'supply chain'oplossingen met meerwaarde en het behoud van competitief voordeel.

Jaap Dühne van Checkpoint Systems, die tijdens de Conventie spreekt over de CheckNet labelingtechnologie, stelt: 'De ondersteuning van Checkpoint Systems geeft aan waar de industrie haar focus op moet richten, namelijk de retailers. Onze hele business is een afspiegeling van het thema van deze Conventie. We bieden immers consumentvriendelijke, maatwerkoplossingen voor branding, tracking en beveiliging. Dit is tevens de reden dat we sponsor zijn van dit belangrijke evenement.'

Volgens President of IAF, Frans Schulte is de kledingindustrie in 2002 een wereldwijde netwerkhandel geworden. 'De spelers die in staat zijn hun netwerk optimaal te beheren en zo toegevoegde waarde creëren voor hun klanten, zullen de winnaars zijn in de modebranche. Onze sector werkt enerzijds 'emotioneel' doordat wij het juiste imago creëren voor de dragers van onze artikelen. Anderzijds is het ook hightech business. Het koppelen van netwerken en het verbeteren van de supply chain, vereisen state of the art informatie en hoogstaande kennis. Ik ben Checkpoint dan ook zeer erkentelijk voor zowel hun bijdrage aan het conventieprogramma als voor hun sponsorschap.'

Checkpoint Systems Benelux BV, Coltbaan 21, 3439 NG NIEUWEGEIN Telefoon: 030 - 609 41 11 - fax: 030 - 609 41 00

Over Checkpoint Systems
Checkpoint Systems, Inc. , USA is toonaangevend aanbieder van New Digital RF- (Radio Frequency), EAS- (Electronic Article Surveillance) en RFID- (Radio Frequency Identification) systemen, bronbeveiliging, barcode labeling systemen en handheld labeling systemen. Toepassingen zijn onder meer automatische identificatie, detailhandelbeveiliging en prijs- en promotielabels. Checkpoint Systems produceert en verkoopt als multinational systemen voor het labelen van producten ter bevordering van efficiëntie en kostenbeheersing en biedt haar klanten binnen diverse branches labelingoplossingen met toegevoegde waarde. Met een wereldwijd netwerk van dochtermaatschappijen is de onderneming direct actief in dertig landen en biedt het professionele klantenservice en technische ondersteuning over de hele wereld. Voor meer informatie zie www.checkpt.com.



Ingezonden persbericht