Technische Universiteit Eindhoven

7mei 2002

PERSBERICHT

Internationale conferentie Euspen van 26 t/m 30 mei op TU Eindhoven Europese commissaris Busquin houdt lezing over nanotechnologie

EINDHOVEN Philippe Busquin, Europees commissaris voor Onderzoek, houdt maandagmiddag 27 mei een voordracht over nanotechnologie tijdens de internationale conferentie van de European Society of Precision Engineering and Nanotechnology (afgekort tot Euspen). Euspen wordt gehouden van zondag 26 mei tot en met donderdag 30 mei aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Er komen ruim 350 congresdeelnemers naar de Eindhovense universiteit. Behalve uit Europa komen de deelnemers onder meer uit China, Japan, Taiwan, USA en Zuid-Korea. Met name Japan is met zon tachtig congresgangers goed vertegenwoordigd.

De eerste Euspen-conferentie werd in 1999 georganiseerd in Bremen, in 2001 in Turijn en nu is de derde Euspen-conferentie in Eindhoven. De keuze voor Eindhoven onderstreept de belangrijke rol die Eindhoven en omgeving inneemt in de wereld van de nanotechnologie. Niet alleen door de naam en faam van de TU/e en TNO, maar ook door bekende bedrijven zoals ASML, Océ en Philips. Universitaire en industriële topdeskundigen nemen eind mei op de TU/e de nieuwste ontwikkelingen onder de loep.

Programma
Tijdens de 3de Euspen-conferentie staan de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van precision engineering, nanotechnologie, precisie-ontwerpen, fabricagetechnologie en metrologie centraal. Het programma is opgebouwd rond postersessies en plenaire voordrachten. Zo houdt Philippe Busquin maandag 27 mei tijdens de plenaire bijeenkomst in het TU/e-auditorium (van 14.00 tot 15.45 uur) een voordracht met als onderwerp het nieuwe researchprogramma van de EU.

Voor meer informatie over Euspen2002 zie de website: http://euspen2002.wbt.tue.nl