Gemeente Zoetermeer

Polderdag 26 mei 2002 in het Land van Wijk & Wouden, denkend aan Holland.. 'Cultuur in de Polder'

Op zondag 26 mei a.s. vindt de jaarlijkse Polderdag plaats in het gebied Wijk & Wouden, gelegen tussen Leiden, Alphen a/d Rijn, Zoetermeer en Leidschendam.
Polderdag richt zich op burgers die in en om het Land van Wijk & Wouden wonen, inwoners van Zoeterwoude, Stompwijk, Leidschendam, Rijnwoude, Zoetermeer, Alphen aan den Rijn, Boskoop en Leiden.

Denkend aan Holland.
Dit jaar is gekozen voor het thema: Denkend aan Holland.. Het Land van Wijk & Wouden is immers een typisch Hollands landschap dat al eeuwenlang een inspiratiebron is voor vele kunstenaars. De Hollandse Meesters uit de Gouden Eeuw, het beroemde gedicht van Marsman en, nog maar 2 jaar geleden, de kunstroute in het Land van Wijk & Wouden zelf.
Land van Wijk & Wouden, een open agrarisch gebied bestaande uit droogmakerijen en veenweidepolders, cultuurhistorisch zeer waardevol en rijk aan natuurwaarden.
Een dergelijk gebied verdient aandacht en bescherming! Zeker in deze tijd waarin woningbouw, industrie en infrastructuur dit unieke cultuurlandschap steeds weer bedreigen.

Fietsroutes
Op de Polderdag 2002 zijn verschillende fietstochten van ongeveer 20 km uitgezet langs boerderijen, tuinderijen, cafés, molens e.d. waar diverse culturele activiteiten zullen plaatsvinden. Voorbeelden hiervan zijn o.a. muziek, toneel, schilderkunst, dichtkunst. Vanuit Café de Meester in Zoeterwoude en Café de Egelantier in Hazerswoude is ook een wandelroute uitgezet.

Opstappunten
Zoeterwoude: Café De Meester, Zuidbuurtseweg 57/58 Zoeterwoude: De Groote Molen, Ommedijkseweg
Hazerswoude: Café De Egelantier, Raadhuisplein 1 Stompwijk: Zuivelboerderij van Bohemen, Stompwijkseweg 55ª Boskoop: Potplantenkwekerij Jan Moeninngs, Nesse 12a Vanaf 11.00 uur kunt u hier starten!

De officiële opening van de Polderdag 2002 zal worden verricht door de heer J.Franssen, commissaris van de Koningin te Zuid-Holland, om 9.30 uur op de boerderij van de fam Veldhuyzen, Broekweg 2, Zoeterwoude

De Polderdag in het Land van Wijk & Wouden is een initiatief van Stichting Grote Polder Groene Hart, de WLTO en de Vereniging voor Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer Wijk en Wouden. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen: telefonisch (071)580 1537, Fax: (071)580 4717, e-mail: polderdag2002@hotmail.com

Laatste wijziging: 22-05-2002