Gemeente Wassenaar

Veelgestelde vragen

Jong talent op Paauwpodium op 26 mei 2002
23-05-2002

Laureaten van het Prinses Christina Concours
Met o.a. Charlotte en Josefien Stoppelenburg

Charlotte (mezzo) en Josefien (sopraan) Stoppelenburg kwamen via een goed regionaal kinderkoor in het Nationaal Kinderkoor terecht en later in het Nationaal Jeugdkoor. Vaak vervulden zij daarin de solopartijen. Het duo- en solorepertoire is ontwikkeld in de bijna dagelijkse repetities thuis en in de lessen van diverse zangpedagogen. Na hun eindexamen bekwamen zij zich nu verder als zangeressen. Beide zusjes bespelen tevens instrumenten; Josefien viool en Charlotte piano en klarinet.

In 1997 waren zij de eerste vocalisten die bij een nationale finale van het Prinses Christina Concours de eerste prijs behaalden. Naar aanleiding van deze prijs maakten ze als solisten met het Haydn Jeugd Strijkorkest een tournee door Amerika. Het resultaat van deze samenwerking is tevens op CD verschenen.

Charlotte en Josefien waren solisten tijdens een concerttournee van Het Drents Symfonie Orkest en de Johan Willem Friso Kapel. Ze vertolkten elk een kleinere solorol in de Groningse Zomeropera, en vielen op in het tv-programma "Una Voce Particolare" en daarop volgende concerten, o.a. met het Volendams Operakoor. Ze vervulden rollen in de Van Gogh-opera "Het Uitstel" (1998) van hun vader Willem Stoppelenburg. In Duitsland soleerden ze reeds in de hoofdrollen van de opera Dido and Aeneas van Purcell. In juni 1999 maakten Charlotte en Josefien een door het Prinses Christina Concours georganiseerde tournee door Venezuela. Als jonge talenten waren zij diverse malen op de radio te beluisteren en zijn ze opgenomen in de serie Jonge Mensen op het Concertpodium.

Aanvang concert: 12.00 uur.
Entree: f 23,-- ( 10,50) / f 21,-- ( 9,50) / f 18,-- ( 8,--).

Raadhuis De Paauw
Raadhuislaan 22 Wassenaar Informatie: (070) 5122307