Beste redactie,


Hierbij willen wij u uitnodigen om op zondag 26 mei verslag te doen van het evenement Volkel in de Wolken. Voor meer informatie over dit familie-evenement verwijzen wij u naar bijgevoegd persbericht en het complete programmaoverzicht.


Wij willen u graag attent maken op de volgende programmaonderdelen.


10.00 uur Start braderie


12.00 uur Officiële opening bij de Kiosk op het Schakelplein in Volkel door:
- Cor van Dijk, voorzitter Stichting Volkel in de Wolken
- Dhr. J. Vos, burgemeester van de gemeente Uden
- Dhr. R. de Rave, kolonel-vlieger van de Vliegbasis Volkel


16.00 uur Persconferentie organisatie Volkel in de Wolken in het voormalige Rabobank-gebouw aan het Schakelplein in Volkel. (tegenover kiosk) Inhoud: verloop van het evenement, aantal bezoekers etc.


18.00 uur Sluiting


Gedurende de dag is Martijn van de Koolwijk (PR-functionaris) namens de organisatie aangewezen om u nadere informatie te geven over het evenement. Hij is te vinden in een van de ruimtes van het voormalige Rabobank-gebouw op het Schakelplein in Volkel, of telefonisch: 06-51 28 47 65.


Op verzoek zenden wij u parkeer- en entreekaarten toe, die u toegang verschaffen tot het evenemententerrein. Uw bezoek kunt u vooraf bekend maken via een telefoontje naar Jan Coppens (06-53 17 90 74) of Martijn van de Koolwijk (06-51 28 47 65). Zij dragen er zorg voor dat u de parkeer- en entreekaarten toegestuurd krijgt.


Alvast bedankt voor uw medewerking en tot 26 mei!


Stichting Volkel in de Wolken


Martijn van de Koolwijk

PR-functionaris

Activiteitenoverzicht Volkel in de Wolken (26 mei)
- Gedurende de dag vliegshow in samenwerking met Vliegbasis Volkel met 44 items
- Grote autoshow van alle bekende automerken (VaVu-leden)
- Kindervermaak


- >10 kermisattracties


- Demonstraties van particulieren


- Demonstraties van Volkelse ondernemers
- Tentoonstelling van kleindieren


- Static show met Apache gevechtshelicopter 'White Horse'
- Tentoonstelling van legervoertuigen, waaronder uit WO II
- Diverse particuliere initiatieven

- Authentiek draaiorgel


- Oldtimershow


- Show van tractoren, zowel oldtimers als nieuwe modellen
- Demonstratie van modelvliegtuigen

- Tentoonstelling van DAF-wagens


- Volop kindervermaak, waaronder springkussens
- Motorenshow


- Demonstratie revisie vliegtuigmotoren

- Diverse muziekpodia met optredens

- Sportdemonstraties


- Dansdemonstraties door kinderen


- Volkelse horeca (terrassen e.d.)


- Show van Corvette auto's en trucks

- Red Bull promoteam


PERSBERICHT


26 mei: F16 en Apache publiekstrekkers op Volkel in de Wolken Spektakel 'in de wolken' én op de grond


VOLKEL Al meer dan vijftig jaar is het Noord-Brabantse plaatsje Volkel onlosmakelijk verbonden met de luchtvaart. Die verbondenheid uiten de inwoners van Volkel jaarlijks via een groots opgezet evenement: Volkel in de Wolken. Tienduizenden mensen genieten dan van onder meer helikopterrondvluchten, (kinder)attracties, een braderie en als klap op de vuurpijl de luchtshow vanaf Vliegbasis Volkel. Op 26 mei bevat die luchtshow ruim veertig verschillende items, waaronder een demonstratie van F16's en van de Apache gevechtshelikopter.


Volkel in de Wolken kenmerkt zich als een sfeervol evenement waar jong en oud zich kunnen vermaken. Voor de kinderen zijn er tal van activiteiten en attracties zoals een kinderkermis en een groot springkussen. Al vanaf 10.00 uur kunnen bezoekers terecht op de braderie van meer dan 200 kramen. Om 12.00 uur wordt de officiële opening verricht door burgemeester Vos van de gemeente Uden en kolonel De Rave van Vliegbasis Volkel. Direct daarna volgen onder meer een wedstrijd parachutespringen en verschillende luchtdemonstraties. De vliegtuigformatie 'Wings over Holland' en wereldkampioen kunstvliegen Frank Versteegh zijn daar enkele voorbeelden van. In de middag voeren enkele F16's van de luchtmacht een fly-by uit. Voor de zogeheten spotters is er een speciale spotterhoek ingericht. Voor geïnteresseerden bestaat de mogelijkheid om een helikopterrondvlucht te maken. Ook op de grond is het nodige te doen. Op de zogeheten 'static show' staat een Apache gevechtshelikopter en er is een oldtimershow van auto's, tractoren en DAF-trucs. Autodealers presenteren bovendien de nieuwste modellen. Volkelse verenigingen geven diverse demonstraties. Ook staan er diverse podia opgesteld, waar verschillende bands zullen spelen. De Volkelse horeca zorgt voor het bekende natje en droogje.


De toegangspoorten van Volkel in de Wolken gaan open om 10.00 uur. Entree ¤ 3,- p.p, kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis. Uitgebreide routebeschrijving en meer informatie: http://volkelwolken.uden-veghel.net. Er is voldoende parkeergelegenheid.


Routebeschrijving:

Vanuit Eindhoven: volg N265 richting Nijmegen, neem vlak voor Uden de afslag Volkel en volg vervolgens de borden naar de parkeerterreinen. Nijmegen: Via A50 richting Den Bosch, neem de afslag Ravenstein. Volg de borden Uden. Na enige tijd de borden naar de parkeerterreinen volgen. Den Bosch: volg de N266 (richting Veghel). In Veghel volgt u de borden Uden. Na een paar verkeerslichten komt u op de N265. U passeert Mariaheide. Vlak voor Uden de afslag Volkel (rechtsaf) nemen. Volg van hieruit de borden naar de parkeerterreinen.


/////////EINDE/////////


Voor meer informatie: (