Ingezonden persbericht

Regionale experimenten nodig voor effectieve inzet zorg ICT

Persuitnodiging van EPN - Platform voor de informatiesamenleving

Den Haag, 21 mei 2002 - Telezorg levert een belangrijke bijdrage aan een betere gezondheidszorg. Met ict toepassingen kunnen bijvoorbeeld niet alleen de wachtlijsten effectiever worden aangepakt, maar wordt ook beschikbare capaciteit optimaler ingezet, waarmee de kwaliteit van de zorg verbetert.

Op 27 mei presenteert EPN een verkenning naar telezorg in de regio. In de aanbevelingen voor beleid wordt naast meer structureel geld gepleit voor regionale experimenten met regelluwte om innovatieve toepassingen van ict mogelijk te maken.

Datum: maandag 27 mei 2002

Tijd: 14:00 uur (ontvangst 13:30 uur)

Locatie: EPN, Zeestraat 80-82, te Den Haag (Museum voor Communicatie)

Tijdens de bijeenkomst presenteren verschillende regionale zorgconsortia zich en wordt visie geleverd voor de inzet van ict in de regio. Met de verkenning naar telezorg in de praktijk en de hierop gebaseerde aanbevelingen voor beleid levert EPN een bijdrage aan het stimuleren van ict in de praktijk van de zorg.

U kunt zich voor de discussie aanmelden door middel van een reply naar info@epn.net.

EPN - Platform voor de informatiesamenleving

EPN is een onafhankelijke stichting met als doel de evenwichtige maatschappelijke inbedding van informatie- en
communicatietechnologie. In het Platform zijn het bedrijfsleven, de politiek, het maatschappelijk middenveld, de wetenschap en de overheid vertegenwoordigd. EPN verricht onderzoek, publiceert en organiseert bijeenkomsten over thema's rond ict en de samenleving.

Noot voor de redactie,