Ingezonden persbericht

Vrede, Salaam, Pax, Shalom

Generaal pardon, de C van het CDA en de V van de VVD

Dit generaal pardon is van grote humanitaire waarde en ik doe dan een dringend áppel op het CDA om de C, die immers verwijst naar de christelijke naastenliefde in praktijk te brengen.

Maar ook doe ik een dringend beroep op het VVD om de pijlers waarop het liberalisme gevestigd zijn nl.: Vrijheid, Verdraagzaamheid en Sociale gerechtigheid te eerbiedigen.

Wij kunnen complete gezinnen die hier in Nederland al vele jaren leven, waar de kinderen vloeiend Nederlands spreken en denken, niet meer terugsturen vanwege ons bureaucratische onvermogen van de afgelopen jaren.

Plek van illegalen in de samenleving

Sommige gezinnen bivakkeren op straat, in de kerken en in de moskeeën. Illegalen worden uitgebuit door louche middenstanders die gebruik maken van de onmenselijke omstandigheden waarin illegalen in Nederland verblijven. Schokkende situaties zoals uurlonen van ?1,50 per uur voor hard en fysiek werk komen te vaak voor.

Criminaliteit, niet uit vrije keuze, maar vanwege het feit dat men eten en drinken voor het gezin moet kopen is hier in Nederland de schrijnende realiteit!!! In de naam van de universele menselijkheid dienen wij verantwoord zorg te dragen voor de reeds lang aanwezigen onzichtbare illegale werk-slaven in ons midden.

'Asielstop'

In het nawoord van Pim Fortuyns boek De Islamisering van Nederland schrijf ik dat ik na een algemeen pardon voor alle illegalen een voorstander ben van een 'asiel-stop'. Maar: onder bepaalde voorwaarden!

Ik ben blij dat Pim Fortuyn het idee van een generaal pardon voor illegalen twee weken voor zijn dood, algemeen bekend heeft gemaakt. Het strekt de LPF dan ook tot eer dat zij bereid zijn om zijn ideeën, die in verregaande mate stroken met de mijne hierover, ten uitvoer te brengen.

Asiel-doorschuiving

Nederland (en Europa evenzeer) dient afspraken te maken met bepaalde arme landen uit de regio waar veel vluchtelingen vandaan komen, die in ruil voor een substantiële economische en wetenschappelijke hulp bereid zijn om voor 5 jaar op te treden als gastland voor asielzoekers. Asielzoekers en andere illegalen die na het generale pardon in Nederland belanden en worden aangetroffen, dienen onverwijld naar het nieuwe gastland te worden begeleid.

- Alle kosten die voor de opvang gemaakt worden in een arm land, zullen in vele gevallen minder zijn dan de kosten die wij nu maken voor de opvang van asielzoekers en die mensen die nu in de illegaliteit verdwijnen.

- Om nog maar te zwijgen van het veel menselijkere en menswaardigere karakter van deze vorm van opvang. Immers, voorkomen wordt dat men verdwijnt in de mensonterende illegaliteit, en omdat zij in hun arme gastlanden zorgen voor inkomsten en kennis, zullen zij veel welkomer zijn dan dat zij dat nu in Nederland zijn.

- Ook voor het besef van eigenwaarde van deze mensen zelf is dit zeer belangrijk.
Opleiding en werk voor asielzoekers

Aan vluchtelingen zullen in het gastland onderdak, voedsel en medische begeleiding gegeven worden. Maar ook opleidingen alsook psycho-sociale vaardigheden en traumaverwerking zullen een essentieel onderdeel moeten uitmaken van het tijdelijk verblijf in het gastland. Naast de ook hier zo belangrijke stimulering van het gevoel van eigenwaarde, zal dit er ook toe leiden dat, als de mensen met name -de hoogopgeleiden en vakmensen- terugkeren naar hun landen van herkomst, er een snellere stabilisering van de situatie aldaar zal optreden. Zo worden vicieuze cirkels doorbroken.

Oorzaak van vluchtelingenstromen

Achterstandswijken worden het slachtoffer van verpaupering en immigratie. Immigratie die veroorzaakt wordt door eenzijdig bedrijven van wereldpolitiek. De embargo van Iraq bijvoorbeeld heeft voor miljoenen vluchtelingen gezorgd. De instabiliteit in vele regio's in de wereld zijn direct gekoppeld aan het economische- en oorlogs beleid van regeringen wiens beleid veelal bepaald/gekocht worden door energie- en wapen multinationals.

De oplossing

Ervoor zorgen dat ons buitenlands beleid er één is van werkelijke rechtvaardigheid op het gebied van economische welvaart maar ook op het gebied van vrijheid van meningsuiting. Dat wij stoppen om FOUTE regimes te ondersteunen die een Westen vriendelijke gezinde politiek voeren maar daarbij (met onze oogluikende toestemming) het eigen volk genadeloos en op de meest onmenselijke en afschuwelijke manier onderdrukken.

Vrede,

Abdullah Haselhoef
Nieuwslicht van Abdullah Haselhoef
nieuwslicht@haselhoef.net