Stadsdeel Zeeburg

Gedeeltelijke sluiting Piet Heintunnel

Van maandag 27 mei tot en met maandag 3 juni aanstaande voert de gemeente Amsterdam wegwerkzaamheden uit voor de Piet Heintunnel (bij afslag S114). In verband daarmee wordt de tunnel acht dagen gedeeltelijk afgesloten. Eerst wordt vier dagen (27 - 30 mei) de noordbuis afgesloten (rijrichting stad in). Aansluitend wordt vier dagen (31 mei - 3 juni) de zuidbuis (rijrichting stad uit) afgesloten. Reden voor de werkzaamheden is een ingecalculeerde verzakking van het wegdek vlak voor de tunnel op het Zeeburgereiland.

De werkzaamheden aan de Piet Heintunnel dienen om eventuele verkeersonveilige situaties te voorkomen. Direct na de uitgang op het Zeeburgereiland is een uitholling in het wegdek aan het ontstaan. De tunnel zelf verzakt niet. Bij de bouw van de tunnel, tussen 1993 en 1997, is uitgegaan van vervroegde werkzaamheden, omdat de bodem van het Zeeburgereiland minder draagkrachtig is. Vergelijkbare werkzaamheden komen vaker voor, maar meestal pas na vijftien tot dertig jaar. Ook zijn tijdens de bouw maatregelen getroffen om de verzakking op te vangen.

Beperken overlast
Hoewel hierdoor voor veel bewoners in Zeeburg een lastige situatie onstaat, wordt de overlast zoveel mogelijk beperkt. Door de buizen beurtelings af te sluiten en door 24 uur per dag te werken, zijn de werkzaamheden in acht dagen klaar. In dezelfde periode wordt ook gewerkt aan de IJtram, bij de andere ingang van de tunnel, zodat de tunnel niet nogmaals wordt afgesloten. De dienst Infrastructuur Verkeer en Vervoer (dIVV) van de gemeente Amsterdam beheert de tunnel en is opdrachtgever van het onderhoud.

Tijdsschema afsluiting Piet Heintunnel
Rijrichting stad in: afgesloten van 27 - 30 mei Rijrichting stad uit: afgesloten van 31 mei - 3 juni

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u terecht op
www.pietheintunnel.amsterdam.nl. U vindt hier ook tips en suggesties voor alternatieve routes. Heeft u nog meer vragen? Neem dan contact op met:
Jonas Bouwmans, afdeling Communicatie van de dienst Infrastructuur Verkeer en Vervoer (dIVV), gemeente Amsterdam. Tel: (020) 556 50 14, fax: (020) 556 57 12, e-mail: j.bouwmans@ivv.amsterdam.nl