Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 27-05-2002 Persberichten district Lekstroom, 09.50 uur

Man slaat jongens

IJSSELSTEIN In de vroege ochtend van zondag 26 mei heeft een man twee jongens geslagen. Hij werd aangehouden.

Rond 05.00 uur stonden twee jongens van 16, 17 jaar en afkomstig uit IJsselstein en een jongeman van 19 jaar, afkomstig uit Nieuwegein, op de Voorstraat. Eén van de hen, de 16-jarige uit IJsselstein, zei tegen een man die daar liep dat hij zijn sigaret liet vallen. Dat viel kennelijk niet in goede aarde bij die man en hij gaf de jongen een klap in het gezicht. De 19-jarige jongeman sprong ertussen en kreeg vervolgens ook een paar klappen, waarna hij op de grond viel. De 17-jarige jongen uit IJsselstein kwam hem daarop te hulp en kreeg ook enkele klappen van de verdachte. Op dat moment arriveerde de politie en kon de verdachte, een 33-jarige man uit IJsselstein, worden aangehouden. Hij werd naar het politiebureau overgebracht en daar ingesloten.

De 16-jarige liep door de klappen een gescheurde lip op. De 19-jarige jongeman hield aan de mishandeling een zwelling onder zijn oog over, tevens brak een stukje van één van zijn tanden af. De 17-jarige jongen hield pijn aan zijn hoofd aan de klappen over. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal voor mishandeling opgemaakt.

Val met fiets

NIEUWEGEIN Op zondag 26 mei raakte een fietser gewond bij een valpartij met zijn fiets.

Rond 16.15 uur reed een 69-jarige fietser uit Nieuwegein over de Prinsessenweg. Vermoedelijk doordat de zadelpen afbrak kwam de man met zijn fiets ten val. Hij klaagde over pijn in zijn enkel en is voor onderzoek per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht.

Geen straatraces

NIEUWEGEIN / HOUTEN Op zondagavond 26 mei heeft de politie op twee plaatsen straatraces weten te voorkomen.

Rond 21.15 uur kreeg de politie de melding dat er op industrieterrein Laagraven in Nieuwegein vermoedelijk straatraces werden voorbereid. Op de Ravenswade troffen de politiemensen een twintigtal voertuigen met bestuurders aan en zij zagen dat men reeds middels twee kratten de startplaats had gemarkeerd. Bij de komst van de politie kozen de betrokkenen eieren voor hun geld en vertrokken. Daarbij werden door de politiemensen de kentekens van de auto`s genoteerd. Alle betrokkenen bleken uit Utrecht, Maarssen, Nieuwegein of IJsselstein afkomstig te zijn.

De stoet vertrok naar het industrieterrein Doornkade in Houten. Daar de politiemensen de stoet volgden, konden de betrokkenen ook daar niet overgaan tot het houden van een straatrace. Daarna dropen zij af.