KNWV

DATUM: 27-5-2002

WEDSTRIJDZEILEN - Uitslagen Spa Regatta, Medemblik 22 - 26 mei 2002
---

SPA Regatta: 1 eerste, 3 tweede en 2 derde plaatsen voor de
Nederlandse zeilers

De Nederlandse zeilteams hebben uitstekend gepresteerd tijdens de achttiende SPA Regatta in Medemblik. Team Booth / Dercksen werd eerste in de Tornado klasse, gevolgd door team Karsenbarg / Heemskerk.

Bij de 470 men werden de broers Coster een goede tweede en bij de 470
-dames werd zelfs tweemaal het podium betreden; Lisa / Margriet behaalden de tweede en Marcelien / Lobke de derde plaats.

Ook team Thies zeilde gedurende de gehele SPA Regatta in de top drie en eindigde op een tweede plaats. Team Hin bleef op de laatste dag van de SPA steken op een tiende plaats.

Een laatste derde plaats voor de Nederlanders ging naar Team Kats in de Star klasse. Mark Neeleman en Jos Schrier (Star) missen net hun kans op A-status aangezien ze als vijfde eindigen. Jaap Zielhuis eindigde als negende in de Finn. Stefan de Vries blijft ook op de laatste zeildag op de 17e plaats staan. Carolijn Brouwer eindigt na tien races op de vijfde plaats in de Europe klasse. Pieter-Jan Postma die gisteren een enorme sprong maakte in het "Silver fleet" Laser klassement (van 72 naar 10) bereikt vandaag de zevende plaat in het eindklassement. Marc de Haas zakt naar een 21e plaats op de laatste dag (Gold fleet). Kevin Mevissen eindigt als 19e. De 49'er start voor de derde keer opeenvolgend niet vanwege te harde en draaiende wind.

Bezoek voor meer informatie www.sparegatta.org

Laat meer artikelen zien over: WedstijdSport: Zeilen
---

Noot voor de pers: Onze PR afdeling besteedt veel zorg aan de
publicatie van haar (nieuws)artikelen. Desondanks bestaat er de mogelijkheid dat er onjuiste informatie vermeld staat in dit artikel. Indien u denkt dat dit het geval is dan kunt u een bericht sturen naar onze Online PR service door het formulier in te vullen, een postzegel is niet nodig.
Voor informatie en/of uitslagen kunt u contact opnemen met het KNWV, Marjorie Kersten (pr@knwv.nl). Bellen kan natuurlijk ook:(030) 656 65 70.

xx


_

KNWV - Postbus 87 - 3980 CB Bunnik - Tel.: 030-6566550 - Fax: 030-6564783 - info@knwv.nl