KNWV

DATUM: 25-5-2002

WEDSTRIJDZEILEN - Uitslagen Spa Regatta, Medemblik 22 - 26 mei 2002
---

Slechte weersomstandigheden teisteren derde dag SPA Regatta

De derde dag van de SPA Regatta wordt geteisterd door zware
weersomstandigheden. Rond 10.00 uur start de Europe klasse wel maar diverse boten keren terug naar de haven vanwege de hevige en steeds draaiende wind. Gemiddeld is de wind 25 knopen (windkracht 6) maar heeft soms uitschieters naar 30 knopen. Carolijn Brouwer finisht als 4e in de zevende race van de Europe en ook de achtste race wordt gestart (Carolijn: derde). Carolijn eindigt op een zesde plaats in het dagklassement. De Mistral klasse voltooit ook twee races en Kevin Mevissen eindigt na zes races op een negende plaats.

De Finn, Yngling, 470, Star en Laser zeilen slechts 1 race. Voor de Finn wordt een baan dicht bij de kust geselecteerd. Jaap Zielhuis komt op een zesde plaats na een totaal van 5 races (Stefan de Vries: 22). Team Thies bewaakt na drie dagen nog steeds de derde plaats in de Yngling . Team Hin (Yngling) zakt vandaag een plaats en eindigt als zevende. De 470 dames teams behouden een plek bij de top tien na deze fysiek zware dag (Lisa Westerhof en Margriet Matthijsse: derde plaats / Marcelien de Koning en Lobke Berkhout: zevende plaats). De heren Coster slepen wederom een eerste plaats in de wacht en blijven dus nummer 1 na 7 races. Mark Neeleman en Jos Schrier (Star), die gisteren een eerste plaats in de wacht sleepten, eindigen vandaag op de derde plaats. Tijdens de vijfde race brak hun mast in de Star en moesten ze terug gesleept worden. Serge Kats en Jean Pierre Martens volgen op de vierde plaats met slechts 2 punten verschil op hun voorgangers. Marc de Haas stijgt met zijn Laser van de achttiende naar de zestiende plaats door vierde te worden in race 7. (Pieter-Jan Postma: nr. 72).

De teams Booth / Dercksen en Karsenbarg / Heemskerk (Tornado) en de 49'er klasse kwamen vandaag helaas niet in actie. 49'er: geen deelname door Pieter Lantermans en Pim Nieuwenhuis.

Bezoek voor meer informatie www.sparegatta.org

Laat meer artikelen zien over: WedstijdSport: Zeilen
---

Noot voor de pers: Onze PR afdeling besteedt veel zorg aan de
publicatie van haar (nieuws)artikelen. Desondanks bestaat er de mogelijkheid dat er onjuiste informatie vermeld staat in dit artikel. Indien u denkt dat dit het geval is dan kunt u een bericht sturen naar onze Online PR service door het formulier in te vullen, een postzegel is niet nodig.
Voor informatie en/of uitslagen kunt u contact opnemen met het KNWV, Marjorie Kersten (pr@knwv.nl). Bellen kan natuurlijk ook:(030) 656 65 70.

xx


_

KNWV - Postbus 87 - 3980 CB Bunnik - Tel.: 030-6566550 - Fax: 030-6564783 - info@knwv.nl