Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 27-05-2002
Persberichten van zondag en maandag
Martin Panman 0592-383211

Aanrijding Reeën

In Havelterberg aan de Zwarteweg is gisteravond een ree aangereden door een automobilist. Tevens zijn diversen reeën gisteravond en gisternacht aangereden in Langelo, Veenhuizen, Emmen, Havelte, Meppel en Smilde. Plotseling staken de reeën de weg over waardoor de automobilisten niet op tijd konden remmen.

In Hoogeveen aan de hoofdstraat is vannacht een ree door een winkelruit een showroom gesprongen. Een 20 jarige man, 17 jarige man en een 26 jarige man afkomstig uit Hoogeveen hielden de ree in bedwang. De dierenarts arriveerde en het bleek dat de ree zijn nek gebroken had.

Rijden zonder rijbewijs

HOOGEVEEN Gisteravond reed een 34 jarige man door de fokkerstaat. De tijdelijke bewoner uit Hoogeveen reed met een aantal fietsen in de kofferbak. De politie hield de man aan en het bleek dat de fietsen van de passagiers waren. Bij controle van het rijbewijs had de 34 jarige automobilist geen geldig rijbewijs en kon zich niet legitimeren. De auto is in beslag genomen.

Mishandeling dieren

ASSEN Een kip en een gans van kinderboerderij de Vredeveldseweg zijn gisteren zwaar mishandeld. De kip is zo mishandeld dat het dood is en de gans leeft nog maar net. De daders zijn niet bekend.

Brand

ZEEGSE In een kantine van een camping aan de Schipborgerweg brak zondagmorgen brand uit. Het frituurvet had vlam gevat. Toen de 35 jarige beheerster de brand ontdekte, sloot ze meteen de gastoevoer af. Verschillende brandblussers werden op het vuur leeggespoten, maar uiteindelijk doofde het vuur doordat er een deken over het vet werd gegooid. De inmiddels gewaarschuwde brandweer bracht de zaak verder onder controle.

Woninginbraak

ELEVELD De afgelopen zondag is er ingebroken in een woning aan het Eleveld in Eleveld. Een raam aan de achterkant van de woning werd ingegooid waarna de inbreker naar binnen kon klimmen. De hele woning is doorzocht en een GSMmetje, sieraden en geld. De 44 jarige bewoner deed aangifte.

Inbraak

ASSEN In Assen is zondag ingebroken in een winkel aan de Kerkstraat. Aan de achterkant van het pand werden een aantal ruiten vernield, waardoor de inbreker naar binnen in geklommen. Slechts het fooien potje werd gestolen. De schade is aanzienlijk. De 60 jarige eigenaar uit Assen deed aangifte.