Korps: Flevoland, plaats: district Noord 27-05-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, S. van Bruinessen, 06-53224343

Getuigen gezocht bij aanrijding
LELYSTAD De politie komt graag in contact met getuigen die zondagmiddag op de A6 in de buurt van afslag Lelystad-Noord richting Emmeloord een auto van de weg gedrukt zien hebben. De politie kreeg zondagmiddag rond 17 uur een melding van een aanrijding waarbij iemand doorgereden was. Op de A6 ter hoogte van afslag Lelystad-Noord zagen de agenten een auto in de middenberm staan. De 31-jarige automobilist uit Almere vertelde de agenten dat hij na het inhalen van een vrachtwagen van de weg gedrukt was door een andere automobilist. Hij kwam met zijn auto in de middenberm terecht. De bestuurder kwam met de schrik vrij, maar de andere automobilist was doorgereden. Deze, een 51-jarige inwoner van Creil, is later door de politie aangehouden. Zijn auto is in beslag genomen, zijn rijbewijs is ingevorderd en hij is voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau. Om een goed beeld te krijgen wat er precies gebeurd is, zoekt de politie getuigen van dit voorval. Zij kunnen zich te melden op het politiebureau of bellen met de politie Emmeloord via 0900-8844.

Heling
LELYSTAD Een voor de politie bekende 38-jarige Lelystedeling is zondagnacht op de Rode Klif aangehouden op verdenking van heling. Surveillerende agenten zagen de man daar lopen. De agenten waren daar, omdat in die buurt een ruit vernield was. De agenten controleerden de 38-jarige en troffen onder andere een aantal nieuwe zonnebrillen en een mes aan. De Lelystedeling is aangehouden voor diefstal/heling en geboeid overgebracht naar het bureau waar hij voor nader verhoor ingesloten is.

Aanhouding inbreker
LELYSTAD Een 33-jarige inwoner van Zeewolde is zondagavond in verzekering gesteld op verdenking van inbraak bij een kantoor op de Knarweg. Op aandringen van de politie heeft de man zich gemeld op het bureau. De verdachte is voor nader verhoor ingesloten. Ook zijn auto is in beslag genomen. Daarin troffen de agenten gereedschap aan. De politie kwam de man dankzij een oplettende bewaker op het spoor. Die had de verdachte in de buurt van het betreffende pand gezien. Daar was ook net ingebroken. De oplettende getuige waarschuwde de politie. Meteen na de melding stelden de agenten een onderzoek in. Dat leidde naar Zeewolde en de aanhouding van de 33-jarige man. De politie onderzoekt de zaak verder. Meer informatie over deze zaak is nog niet bekend.

Aanrijdingen
DRONTEN Zondagavond raakte een bromfietser licht gewond ten gevolge van een aanrijding met een bestelauto op de Drontermeerdijk. Toen een 32-jarige man uit t Loo Oldebroek een parkeerplaats aan de Drontermeerdijk wilde uitrijden, zag deze automobilist een 35-jarige bromfietser uit Kampen die over het fietspad reed, over het hoofd. De bromfietser liep beenletsel op en is ter controle met de GGD-ambulance naar het Sophiaziekenhuis te Zwolle gebracht. De beschadigde bromfiets is op het politiebureau gestald.