Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 27 mei 2002


Inbraak in woning Noordwijk
In de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 mei werd er ingebroken in een woning aan de Douzastraat. Een raam van de woning werd opengebroken. Uit de woning zijn mobiele telefoons, sleutels en is geld gestolen.

Verdachte van mishandeling aangehouden Noordwijk
De politie hield op zondag 26 mei rond 01.40 uur in een uitgaansgelegenheid aan de Grent een 21-jarige man uit Noordwijk aan. Agenten namen de man over van de portiers. De Noordwijker had in de uitgaansgelegenheid een 19-jarige vrouw uit Rijnsburg mishandeld. Zij liep darbij letsel op aan het gezicht. De politie onderzoekt de aanleiding tot deze mishandeling. Tegen de Noordwijker wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Diefstal sigaretten Rijnsburg
Op zaterdag 25 mei rond 03.20 uur pleegden twee nog onbekende mannen een inbraak bij een benzinestation aan de Floralaan. Een ruit werd vernield. Met een nog onbekende hoeveelheid sloffen sigaretten zijn de twee vertrokken.

Dief steelt handtas uit mandje van rollator Oegstgeest
Een nog onbekende jongeman zag op vrijdag 24 mei rond 12.00 uur op de M. Harpertsz Tromplaan kans om een handtas te stelen van een 84-jarige vrouw uit Oegstgeest. De vrouw liep op straat met haar rollator toen de jongeman in het voorbijgaan de handtas uit het mandje pakte. Hij verdween vervolgens de Tromplaan in. In de tas zaten brillen, sleutels en een portemonnee.

Onder invloed rijder veroorzaakt schade Oegstgeest
De politie hield op zaterdag 25 mei rond 02.25 uur op de Lange Voort een 28-jarige automobilist uit Rijnsburg aan. Agenten waren de man in zijn auto achterna gegaan nadat deze in de verboden richting de Zweilandstraat inreed. Nadat de man zich betrapt voelde probeerde hij aan de agenten te ontkomen. Op zijn vlucht reed hij tegen het Warmonderhek en tegen hekken bij de werkzaamheden aan de Lange Voort. De auto werd daarbij flink beschadigd. De man kon worden aangehouden. Aan het bureau onderging hij een ademanalyse. De uitslag daarvan was 555 ug/l. Dik boven de limiet van 220 ug/l. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Fietsen uit fietsenwinkel gestolen Leiden
In de nacht van donderdag 24 op zaterdag 25 mei werd er ingebroken in een fietsenwinkel aan het Vijf Meiplein. Een deur werd opengebroken. Er zijn zeker vijf fietsen uit de winkel gestolen.

Inbraak in woningen Leiden
Op klaarlichte dag van vrijdag 24 mei werd er ingebroken in een woning aan de Waardgracht. Een deur werd opengebroken. Uit de woning is geld gestolen. In de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 mei werd er ingebroken in een woning aan de Herenstraat. Uit deze woning is elektrisch bouwgereedschap gestolen.

Politie houdt berover van Straatkrantenverkoper aan Leiden
De politie hield op zondag 26 mei rond 13.30 uur in Leiden een 25-jarige man uit die plaats aan. De man werd er van verdacht op zaterdag 25 mei rond 13.30 uur in de Damtunnel een 50-jarige man uit Oegstgeest te hebben beroofd van het geld dat hij had verdiend door de verkoop van de Straatkrant. Daarbij sloeg hij het slachtoffer in het gezicht. Deze liep daardoor verwondingen in het gezicht op. In het ziekenhuis werden deze verwondingen behandeld. De verdachte is ingesloten.

Aanrijding met twee gewonden Leiden
Een 42-jarige automobiliste uit Leiden had op zaterdag 25 mei rond 14.10 uur op de Cornelis Schuytlaan vermoedelijk te laat in de gaten dat een 24-jarige automobilist uit Leiden snelheid verminderde om de Richard Holstraat in te rijden. Zij reed daarop tegen de achterzijde van afremmende auto. Door de klap liepen twee inzittenden, 27 en 32-jaar en afkomstig uit Groningen en Leiden, nek- en rugletsel op. Zij zijn overgebracht naar het LUMC.

Onder invloed rijder veroorzaakt schade Voorschoten
De politie hield op zaterdag 25 mei rond 03.00 uur op de Tolstraat een 38-jarige automobiliste uit Voorschoten aan. Zij was met haar auto op de Lord Baden Powelweg tegen een geparkeerde auto gereden. Beide auto's liepen schade op. In de Tolstraat was zij uiteindelijk tot stilstand gekomen. De vrouw kon niet meer op haar benen staan. De politie vermoedt door alcoholgebruik. Aan het bureau is van haar een bloedproef afgenomen. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

Scooterrijder rijdt door na aanrijding Leiden
Een nog onbekende scooterrijder is op zondag 26 mei rond 18.45 uur op de Herensingel na een aanrijding met een 29-jarige fietser doorgereden. (Tbv de redactie: Bij het opmaken van dit bericht was de woonplaats nog niet bekend) De fietser kwam ten val en raakte gewond. Met onbekende verwondingen werd hij overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp. Beiden naderden elkaar op de Herensingel. De scooterrijder keek even achterom en zag daarbij de fietser vermoedelijk over het hoofd. Een aanrijding volgde. De scooterrijder bleef niet terplaatse maar reed snel door. De politie is op zoek naar de scooterrijder.

Bij ruzie door ruit winkel geduwd Alphen aan den Rijn
Op zondag 26 mei rond 01.45 uur werd een 21-jarige man uit Alphen aan den Rijn tijdens een onderlinge ruzie met een 34-jarige man uit Waddinxveen geduwd. Door de duw viel hij tegen een ruit van een winkel aan de Hooftstraat. De ruit brak en verwondde de Alphenaar. In het Rijnland Ziekenhuis moesten enkele hechtingen aangebracht worden. Beide mannen zijn door de politie gehoord. De politie stelt een nader onderzoek in.

Onder invloed rijder rijdt tegen vangrail Roelofarendsveen
De politie hield op zondag 26 mei rond 18.20 uur nabij de oprit van de Rijksweg 4, een 38-jarige automobilist uit Zevenaar aan. De man was met zijn auto tegen de vangrail aangereden. De politie constateerde drankgebruik bij de man. Hij werd aangehouden. Aan het bureau onderging hij een ademanalyse. De uitslag daarvan was 660 ug/l. Dik boven de limiet van 220 ug/l. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Onder invloed met auto het water in Nieuwerkerk aan den Ijssel
Op zondag 26 mei rond 00.55 uur reed een 18-jarige automobiliste uit Gouda het water langs de 3e Tochtweg in. De automobiliste, net vertrokken bij een woning, vond dat zij vanwege alcoholgebruik toch niet zo in staat was om haar auto te besturen. Zij wilde daarop weer terugkeren naar het erf van de woning. Zij zette de auto in de achteruit. In plaats van het erf op te rijden reed zij het water in. De vrouw werd aangehouden. Aan het bureau onderging zij een ademanalyse. Deze kwam uit op 485 ug/l. Boven de limiet van 220 ug/l. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

Mishandeling Bodegraven
Onder de ogen van surveillerende agenten werd op zondag 26 mei rond 00.55 uur op de Brugstraat een 25-jarige man uit Bodegraven mishandeld door een nog onbekende jongen. Agenten zagen op afstand dat het slachtoffer tegen de grond werd gesmeten en een trap tegen het hoofd kreeg. De aanvaller en nog twee of drie jongens liepen daarna snel weg de Wilhelminastraat in. De agenten schoten het slachtoffer als eerste te hulp. Deze was dermate aan het hoofd gewond dat deze voor behandeling naar het Ziekenhuis werd vervoerd. De daders waren in geen velde of wegen meer te bekennen of na onderzoek te achterhalen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Inbraak in woning Bodegraven
Op klaarlichte dag van vrijdag 24 mei werd er ingebroken in een woning aan de Zuwe. Een raam werd opengebroken. Uit de woning is een elektrische gitaar, audio en zijn computerspellen gestolen.

Inbraak in woningen Gouda
In de nacht van donderdag 23 op vrijdag 24 mei werd er ingebroken in een woning aan de Zoutmanstraat. Een deur werd opengebroken. Tot op heden is nog niet bekend of en zo ja wat er uit de woning is gestolen. Op vrijdag 24 mei werd er eveneens ingebroken in een woning aan de Sportlaan. Ook hier werd een deur opengebroken. Uit de woning zijn enkele bankoverschrijvingskaarten gestolen.

Verkeersongeval Leiden
Bij een verkeersongeval op zaterdag 25 mei omstreeks 19.00 uur raakten twee personenauto's betrokken. Een 39-jarige automobilist uit Leiden reed over de Voorschoterweg in de richting van Leiden. Op de kruising met de Brahmslaan wilde hij linksaf slaan en reed de kruising op. Hij zag hierbij een van rechtskomende 28-jarige automobilist uit Voorschoten vermoedelijk over het hoofd. Hierdoor ontstond er een aanrijding. De Leidenaar en zijn 7-jarige passagiere werden met letsel in het gezicht overgebracht naar het LUMC. Een 21-jarige man uit Voorschoten, inzittende van de 28-jarige automobilist, werd met beenletsel overgebracht naar het Anthoniushuis in Leidschendam.

Mishandeling Leiden
De politie heeft op zaterdag 25 mei omstreeks 20.30 uur twee Leidenaren van 35 en 41 jaar aangehouden op verdenking van mishandeling c.q. bedreiging van een 31-jarige Leidenaar. De 31-jarige man liep met zijn vriendin over straat toen door de twee mannen opmerkingen maakten over de vriendin. Toen de partner hierop reageerde werd hij geslagen waarna hij vervolgens terug sloeg. De Leidenaar en zijn vriendin liepen verder maar ontdekte voor zijn woning aan de Ruijterstraat drie mannen en een vrouw. Deze dreigden met slagvoorwerpen en sloegen een ruit van de voordeur in. De ter plaatse gekomen politie hield de twee verdachten aan. Zondag werd ook een 17-jarige Leidse aangehouden. De politie stelt een onderzoek in.

Kop-staart aanrijding Nieuwkoop
Bij een kop-staart aanrijding op zaterdag 25 mei raakten drie personenauto's betrokken. Een 46-jarige automobilist uit Nieuwkoop reed omstreeks 17.00 uur over de Provincialeweg N231 in de richting van Nieuwkoop. Hij kon niet tijdig zijn voertuig tot stilstand brengen toen het verkeer voor hem afremde. Ter hoogte van de bushalte reed de Nieuwkoper tegen het voertuig van een 29-jarige automobiliste uit Alphen aan den Rijn, die vervolgens tegen de auto van een 47-jarige automobilist uit Capelle a/d Ijssel reed. De Alphense en haar 31-jarige echtgenoot werden met nekklachten overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Beroving scooter Nieuwerkerk a/d Ijssel
De politie heeft op zaterdag 25 mei omstreeks 22.30 uur twee jongens van 16 en 17 jaar uit Rotterdam aangehouden op verdenking van beroving van een scooter. De verdachten zouden omstreeks 22.00 uur op de 1e Tochtweg twee Capellenaren van 18 jaar hebben beroofd van hun scooter. Deze laatsten reden over de 1e Tochtweg in de richting van Nieuwerkerk toen zij ter hoogte van de fietstunnel de twee verdachten lopend passeerden. De Capellenaren werden vervolgens door de Rotterdammers aangesproken, waarna één van hen de sleutels van de scooter wegtrok. Hierbij werden de Capellenaren geslagen. Nadat één van de Capellenaren aan een vinger werd gestoken met een mes gingen de Rotterdammers er met de scooter vandoor in de richting van Rotterdam. De Capellenaar liep ook een snee in de rug op. De verdachten werden even later na een achtervolging in Zevenhuizen in Rotterdam aangehouden.

Containers in de brand Bergambacht
Twee vuilcontainers welke bij een bedrijf op de Schoolstraat stonden zijn op zaterdag omstreeks 19.30 uur in brand gestoken. Een houten schot waar de containers stonden en enkele broodkratten brandden eveneens uit. Een pand naast het bedrijf raakte licht beschadigd, een fietsenstalling aan de andere zijde liep grote brandschade op. Omstanders waren begonnen met poederblussers de brand te blussen. De brandweer heeft de brand verder geblust.

Éénzijdig ongeval Noordwijk (D1)
Op vrijdag 24 mei om 23.30 uur kreeg de politie de melding dat er op de Nieuwe Zeeweg in Noordwijk twee jongens van hun snorfiets waren gevallen. De bestuurder zou gewond zijn. De 18-jarige bestuurder uit Noordwijk reed met zijn 19-jarige vriend achter op zijn snorfiets op de parkeerplaats bij het bollenbad. De 19-jarige vriend uit Noordwijk hield de bestuurder om zijn middel vast. Tijdens het rijden wilde de passagier iets naar voren schuiven en trok daarbij aan de bestuurder. Hierdoor verloor de bestuurder de macht over het stuur en viel. De passagier viel over de bestuurder heen waardoor de bestuurder hard op het wegdek terecht kwam. De bestuurder is met hoofdletsel naar het LUMC gebracht.

Dronken automobilist Gouda (D2)
Op vrijdag 24 mei om 22.30 uur is een 22-jarige man uit Gouda aangehouden ter zake het rijden onder invloed van alcohol. De man reed met zijn personenauto met hoge snelheid door het van Bergen IJzendoornpark en werd gezien door surveillerende agenten. Op de Winterdijk werd de automobilist staande gehouden door de agenten. Bij het eerste contact met de automobilist werd een alcohollucht waargenomen. De man blies op de alcoholtester een "A"-indicatie en werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Op het bureau blies de man 310 ug/l. De man kan een proces-verbaal tegemoet zien voor zijn rijgedrag en voor het rijden onder invloed.

Auto tegen boom Nieuwerkerk a/d/ IJssel (D2)
Op vrijdag 24 mei om 22.30 uur kreeg de politie de melding dat op de Rijksweg A20 Noordbaan ter hoogte van een benzinestation een auto tegen een boom was aangereden. Ter plaatse bleek dat de 23-jarige bestuurder uit Ridderkerk en een 18-jarige inzittende passagier uit Rotterdam met hun auto op de middenbaan van de Rijksweg A20 hadden gereden toen ze op het laatste moment toch bedachten om naar het benzinestation te gaan aan de rechterzijde van de weg. Bij deze manoeuvre raakte de auto in de slip en kwam via een lantaarnpaal tegen een boom tot stilstand. Zowel de bestuurder als de inzittende zijn met hoofd en nekletsel naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder die zich zodanig heeft gedragen dat hierdoor gevaar op de weg werd veroorzaakt krijgt een proces-verbaal.

Voetganger aangereden Alphen aan den Rijn (D3)
Op vrijdag 24 mei om 18.00 uur is er op de Prinses Margrietlaan in Alphen aan den Rijn een 35-jarige man uit Epe gewond geraakt nadat hij werd aangereden door een personenauto. De 45-jarige automobilist uit Leiden reed met zijn personenauto in de richting van de uitgang van een bedrijfsparkeerterrein toen de 35-jarige man plotseling de parkeerplaats overstak. Ondanks krachtig remmen kon de automobilist niet voorkomen dat hij de 35-jarige voetganger aanreed. De 35-jarige voetganger is met letsel aan zijn borstkast naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft de zaak in onderzoek en zal proces-verbaal op maken.

Auto te water Leiden (D4)
Op vrijdag 24 mei om 21.00 uur is op de Witte Singel in Leiden door onbekende oorzaak een auto te water geraakt. De 23-jarige bestuurder was de enigste inzittende en kon zonder letsel uit de auto komen. De brandweer is met duikers ter plaatse bij de auto gekomen om te verzekeren dat er niemand meer in de auto zat. Ook hebben zij geassisteerd bij de berging van de auto. De verkeerstechnische dienst heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld.
Agenten van de Politie Hollands Midden roken bij het aanspreken van de bestuurder een alcohollucht en hebben de man aangehouden en overgebracht naar het bureau.De man blies op het bureau 455 ug/l. en krijgt een proces-verbaal.

Alcoholcontrole bromfietsers Leiden (D4)
Op zaterdag 25 mei om 00.30 uur zijn op het stationsplein in Leiden bij een alcoholcontrole op bromfietsers twee bromfietsers aangehouden ter zake het rijden onder invloed. Een 18-jarige bromfietser uit Leiderdorp blies op straat een "A"-indicatie en werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Op het bureau blies de man 390 ug/l. Ook een 19-jarige bromfietser uit Leiden werd gecontroleerd en blies een "A"-indicatie. Ook hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. De man blies op het bureau 390ug/l. De beide mannen kregen ieder een rijverbod van 3 uur en een proces-verbaal.

Onder invloed Nieuwerkerk a/d IJssel
Agenten zagen zondag 26 mei rond 04.00 uur een auto met grote snelheid over de A20 rijden. De auto week verschillende malen uit naar de linkerrijbaan en raakte hierbij een keer bijna de vangrail. Bij de afrit Moordrecht is de automobilist, een 31-jarige Gouwenaar, aangehouden. De ademanalyse wees 600 ug/l uit. Hij kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs is ingevorderd. Ook stonden er nog enkele boetes open die geïnd konden worden.

Aanrijding Hillegom
De politie trof na de melding van een aanrijding in de Weeresteinstraat twee beschadigde auto's aan. De ene auto stond geparkeerd. Een getuige had iemand van de andere auto zien weglopen in de richting van Bennebroek. Deze 23-jarige man is als eigenaar van de auto even later in zijn woonplaats Zwaanshoek aangehouden. Een ademanalyse kwam uit 1025 ug/l. De man verklaarde echter niet te hebben gereden. De bestuurder zou kort na de aanrijding zijn weggerend. De politie onderzoekt de zaak.

Aanrijding Bodegraven
Een 26-jarige motorrijder uit Hengelo is zondag 26 mei rond 13.20 in botsing gekomen met een 27-jarige automobilist uit Bodegraven. De motorrijder reed op de Zuidzijde en gaf geen voorrang aan de Bodegraver die van rechts kwam. De motorrijder liep schaafwonden en een pijnlijke arm op. Omdat hij enigszins duizelig was, is hij naar de huisarts doorverwezen.

Mishandeling Boskoop
Een 19-jarige Boskoper heeft aangifte gedaan van mishandeling op zondagnacht 26 mei. Hij zou na het verlaten van een horecagelegenheid in de Bootstraat zonder enige aanleiding door twee onbekende mannen zijn geslagen. Hierop zou hij weer terug zijn gegaan in de horecagelegenheid om even later weer naar buiten te gaan. Op de Zijde zou hij vervolgens dezelfde twee mannen zijn tegengekomen die hem opnieuw mishandelden. Den boskoper heeft verschillende wondjes in het gezicht, een opgezwollen neus en rode ogen.

Onder invloed Katwijk
Een 54-jarige Lissenaar is zondagavond 26 mei aangehouden op de Provincialeweg S1 wegens rijden onder invloed. De politie had een melding gekregen dat de man onder invloed van alcohol in een auto was gestapt. De ademanalyse wees 890 ug/l uit. De Lissenaar kreeg een proces-verbaal, een rijverbod van 7 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd

Aanhoudingen Leiden
De politie heeft zaterdagnacht 25 mei rond 02.00 uur drie Leidse jongens, twee van 18 jaar en een van 17 jaar, aangehouden op verdenking van vernieling van een parkeermeter op de Pelikaanstraat. De parkeermeter was omver geduwd zodat omliggende tegels omhoog waren gekomen. De jongens krijgen proces-verbaal.

Aanhouding Leiden
Bij een horecagelegenheid aan de Lange Scheistraat is zondagnacht 26 mei rond 01.00 uur een 28-jarige Rijnsburger aangehouden wegens het in bezit hebben van bijna vijftig XTC-pillen. De man werd bij de toegang door een portier gecontroleerd. Vervolgens werden de pillen in zijn kleding aangetroffen. Hierop is hij overgedragen aan de politie.

Bromfietscontrole Nieuwkoop/Ter Aar/Liemeer/Noorden
Op donderdag 23 mei vond er in middag en avond een bromfietscontrole plaats in Nieuwkoop, Ter Aar, Liemeer en Noorden. Er werden in totaal 65 bromfietsen gecontroleerd op het dragen van de helm, verzekering, certificaat, technische gebreken en contructie snelheid. Er werden 38 bekeuringen uitgedeeld: 28 vanwege opvoeren, 3 voor het niet in bezit hebben van een bromfietscertificaat, 2 voor het niet dragen van de helm, 2 voor het ontbreken van verzekering, 2 vanwege technische gebreken en 1 voor het voeren van de verkeerde plaat.