Ingezonden persbericht


Softwaregids breidt uit naar België.

Vanaf de start in 1999 ligt de focus van de Softwaregids op een bereik binnen het gehele Nederlandstalig werkgebied.
De afgelopen twee jaren is echter voornamelijk aandacht besteed aan de markt in Nederland.
Omdat de Nederlandse markt met op dit moment ruim 2.300 deelnemers vrij ver in kaart is gebracht wordt de focus nu verlegd en wordt, naast promotie in Nederland, ook gewerkt aan naamsbekendheid in België.

Als eerste stap is hiervoor het domein www.Softwaregids.be in gebruik genomen.
In deze fase zal nog worden doorgelinkt naar het Nederlandse domein www.Softwaregids.nl.
Het ligt in de bedoeling om in de nabije toekomst de ingang landspecifiek te maken waarbij de deelnemende softwarehuizen zelf kunnen aangeven voor welke landen het werkgebied betreft.
Verder staan de komende maanden met name contacten met verschillende Belgische ICT doelgroepen en media op de agenda.

Over Softwaregids.nl:
SOFTWAREGIDS.NL is de grootste, gratis toegankelijke software database in de Benelux.
De softwaregids is een unieke, branchegerichte portal waarin door middel van productregistraties gegevens over alle verkrijgbare softwareprogramma's en aanbieders van software gerubriceerd terug zijn te vinden. Er kan worden gezocht op titel, leverancier of rubriek. Rubrieken zijn onderverdeeld in thuisgebruik, zakelijk gebruik en branchegerichte software. Op dit moment nemen 2.300 aanbieders software deel met een aanbod van ruim 8.000 titels.
Deze titels zijn onder andere opvraagbaar door middel van 25.000 verwijzingen naar algemene - en branchegerichte toepassingen. Een van de belangrijkste USP's van de softwaregids (en vanuit deze behoefte is deze ook ontstaan) is de mogelijkheid om per titel een aantal beroepsgroepen te koppelen waardoor branchegerichte software niet alleen verticaal maar ook horizontaal kan worden geëtaleerd. Kernwoorden zijn Volledigheid, Actualiteit, Accuratesse, Onafhankelijkheid, Betrouwbaarheid
Er wordt door een team van 3 man fulltime gewerkt aan uitbreiding, onderhoud en verbetering van de inhoud.
Tosco is een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met VNU waarbinnen is afgesproken dat VNU de Softwaregids zal integreren binnen haar eigen portal vnunet.nl.

DE ALLERBESTE HITS VIND JE IN DE SOFTWAREGIDS !