FNV BONDGENOTEN


Belwinkel Dixtone meteen dicht

De telefoonwinkel Dixtone heeft met onmiddellijke ingang zijn 45 filialen gesloten. De 220 medewerkers zijn opgeroepen maandag naar de Utrechtse Jaarbeurs te komen voor een toelichting van het management.
FNV Bondgenoten wil met de directie spreken over een aanscherping van het sociaal plan dat voor Vendex KBB geldt. .We willen regelen dat mensen ook kunnen kiezen voor een vertrekpremie., zegt vakbondsbestuurder Peter van der Put. .Het bestaande sociaal plan is best luxueus, maar richt zich vooral op hulp bij het zoeken van ander werk. Gezien de doelgroep is de mogelijkheid om voor een vertrekpremie te kiezen op zijn plaats..

Bij Dixtone werken veel jonge deeltijdwerkers, veelal werkstudenten. De gemiddelde leeftijd is 23,6 jaar. De telefoonwinkels maken deel uit van Vendex-dochter Dixons. .Het is geen probleem de onverkochte voorraden alsnog aan de man te brengen. Vendex zal de goede medewerkers aan zich proberen te binden., zegt Van der Put

De sluiting komt niet als een grote verrassing. Dixtone kwam tot stand door een contract met telefoonmaatschappij Dutchtone. Binnen zes jaar zou het aantal filialen groeien naar honderd. Nadat de telefoonwinkels enkele jaren geleden als paddestoelen uit de grond schoten, is de klad in de markt gekomen. De markt is ingestort en mobiele telefoons zijn nu overal te koop.
De kans is groot dat een aantal winkels van Dixtone weer open gaat onder de noemer van Orange.