Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 27-05-2002
1e persbericht maandag 27 mei 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Diefstal motor
Zondag tussen 17.00 en 18.00 uur is vanaf het Methusalemplein een blauwe Yamaha met het kenteken MG-HT-03 gestolen.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Tongelresestraat is zondag om 20.50 uur een 29-jarige Eindhovense automobilist aangehouden. De man reed slingerend over de Tongelresestraat. Hij bleek flink gedronken te hebben en blies 2,8 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingenomen.


- Maandag om 1.50 uur werd op de Kruisstraat een 38-jarige Eindhovenaar betrapt op het rijden onder invloed in een auto. De man wilde niet meewerken aan een ademanalyse. Zijn rijbewijs is ingenomen en ook tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


- Op de St. Jorislaan werd maandag om 2.45 uur een 35-jarige automobilist uit Nuenen aangehouden. Hij had gedronken en de uitslag van de ademanalyse was 0,9 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Dronken vrouw valt tegen auto
Een 57-jarige Helmondse vrouw is zondag om 20.10 uur op de Kanaaldijk Zuid West met haar fiets tegen een auto gevallen. De automobilist stond te wachten voor het rode verkeerslicht. Door de aanrijding ontstond lichte schade aan de auto. De vrouw bleek gedronken te hebben en blies op het ademanalyseapparaat een promillage van 1,85. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Onder invloed
Zondag om 20.55 uur is op de Rootakkers een 50-jarige Helmondse automobilist aangehouden. De man reed slingerend over de weg. Hij blies ruim 1,6 promille en moest daarom zijn rijbewijs inleveren. Er wordt ook proces-verbaal opgemaakt.


- Op de Warandelaan is maandag om 0.20 uur een 41-jarige Helmonder betrapt op het rijden onder invloed in een auto. De man, die een promillage van ruim 1 blies, krijgt een proces-verbaal.

Son: Inbraak
In het afgelopen weekend is ingebroken in een bedrijf aan de weg 4000 op Ekkersrijt. De toegangsdeur is opengemaakt en uit de zaak is een blauwe Yamaha PW 80 verdwenen. Het is een motor voor kinderen tot ongeveer 12 jaar oud.

Asten: Auto gestolen
In de nacht van zondag op maandag is vanaf de Hulterman een blauwe Volkswagen Vento met het kenteken RZ-NZ-24 gestolen.

Handel: Vogelverschrikkers gestolen
Vanaf een maïsveld aan de Kranerijt zijn in het afgelopen weekend drie vogelverschrikkers en twaalf stokken met linten weggenomen. Het pas ingezaaide veld wordt regelmatig bezocht door kraaien, roeken en duiven, daarom had de eigenaar de vogelverschrikkers geplaatst. Nu blijken ook andere dieven het veld te bezoeken.

Bladel: Aanrijding
Bij een aanrijding tussen twee personenautos op de kruising Rondweg Europalaan Bredaseweg zijn zondag om 22.35 uur drie personen gewond geraakt. Een 58-jarige man uit Middelbeers reed met zijn auto over de Rondweg, komende vanuit Reusel. Een 18-jarige man uit Bladel reed met zijn auto vanuit de Bredaseweg de kruising op. Mogelijk reed hij door rood licht. Door de botsing raakten beide bestuurders en een 22-jarige Bladelse vrouw gewond. Zij zat in de auto bij de 18-jarige bestuurder. De 18-jarige man en de 22-jarige vrouw zijn met hoofd- en nekletsel naar het MMC in Veldhoven gebracht. De man uit Middelbeers is met hoofd- en beenletsel naar hetzelfde ziekenhuis gebracht. De vrouw kon na behandeling naar huis. De man uit Middelbeers bleek gedronken te hebben en van hem is een bloedproef genomen en het rijbewijs is ingenomen. Verder bleek zijn auto niet APK-gekeurd te zijn.

Reusel: Automobilist onder invloed
Op de Postelsedijk is zondag om 18.15 uur een 22-jarige automobilist uit het Belgische Balen aangehouden omdat hij gedronken had. Hij blies bijna 1,6 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Onder invloed
Op de Eindhovenseweg is zondag om 21.40 uur een 54-jarige automobilist uit Etten-Leur bekeurd omdat hij gedronken had en toch reed. Hij blies ruim 1,7 promille en moest het rijbewijs inleveren. De man was met zijn auto bij een verkeerslicht tegen de achterzijde van een stilstaande auto gereden. Er was geen schade.

Waalre: Inbraak
In de nacht van zondag op maandag, rond 5.30 uur, is ingebroken in een winkel in winkelcentrum De Bus. De ruit van de toegangsdeur is vernield. De buit bestaat uit parfums en sieraden.