Verkeershandhaving regio Hollands Midden

In de afgelopen week heeft het verkeershandhavingsteam van Politie Hollands Midden op de doorgaande wegen in de regio snelheidscontroles gehouden. Ook het dragen van de veiligheidsgordel is één van de speerpunten. Bij een gordelcontrole op de Molenwerf in Leiden op donderdag 23 mei werden 45 automobilisten bekeurd omdat zij de gordel niet droegen.
Een dag eerder, woensdag 22 mei, werd op de Molenwerf een alcoholcontrole gehouden. 126 mensen hebben een ademtest gedaan. Twee zijn aangehouden omdat zij onder invloed achter het stuur zaten.

verkeershandhaving in de komende week maandag 27 mei t/m zondag 2 juni

Op de doorgaande wegen in de regio houdt de politie ook in de komende week regelmatig snelheidscontroles.
Maandag 27 mei houdt de politie een bromfietscontrole in Noordwijk. Naast het dragen van de helm, wordt gelet op de technische staat van de brommer, of verzekering en certificaat in orde zijn en of de brommer niet is opgevoerd.
En er wordt intensief gecontroleerd op het dragen van de veiligheidsgordel. De controles hierop voert de politie deze week onder andere uit in Lisse, Hillegom en Voorhout op maandag 27 mei. Een dag later, dinsdag 28 mei, in Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Leiden, en woensdag 29 mei in Waddinxveen en Boskoop. In Schoonhoven en Haastrecht controleert het verkeershandhavingsteam op vrijdag 31 mei op het gebruik van alcohol.