Ingezonden persbericht


Recordresultaten hitachi data systems in boekjaar 2001

Gartner Dataquest: HDS snelst groeiende leverancier van storage-beheersoftware

Waardenburg, 27 mei 2002 - Hitachi Data Systems (HDS), een dochteronderneming van Hitachi Ltd. NYSE: HIT), verkocht in het fiscale jaar 2001 in totaal 18,1 petabytes aan storage-capaciteit. Dit is een groei van 84,6 procent vergeleken met 9,8 petabytes in het jaar 2000. In het fiscale jaar 2001, dat eindigde in maart 2002, groeide de omzet van HDS naar $2,08 miljard ($2,00 miljard in 2000).

Volgens een recent rapport van Gartner Dataquest is Hitachi Data Systems de snelst groeiende leverancier van storage-managementsoftware. Gartner baseert dit op de omzetgroei van 59,4 procent in 2001. Hiermee groeit HDS aanmerkelijk sneller dan de gemiddelde groei van 3 procent in de storage-markt. De verkoop van storage-managementsoftware van HDS steeg naar $91,5 miljoen, waarmee Hitachi Data Systems qua marktaandeel voor het eerst in de Top 10 van leveranciers van storage-software doordringt. In de afgelopen twee jaar is HDS haar concurrenten EMC en IBM voorbij- gestreefd voor wat betreft groeiratio in de verkoop van storage-hardware en -software voor bedrijven. HDS heeft zichzelf als doel gesteld uit te groeien tot de positie van marktleider in 2004.

TrueNorth
HDS bouwt voort op haar groei naar de marktleiderspositie met de introductie van het TrueNorth-initiatief, een visie en strategie voor open storage-management. TrueNorth biedt klanten de keuzevrijheid om geavanceerde producten te integreren voor het beheer van storage-infrastructuren, terwijl gebruik wordt gemaakt van storage-systemen met een hoog prestatieniveau. Hiermee volgt HDS de nieuwe SNIA-industriestandaard voor een collaboratieve benadering van storage-beheer.

Onder de vlag van TrueNorth introduceerde HDS de Hitachi Freedom Storage Lightning 9900 V Series. De Lightning 9900 V Series bieden ingebouwde virtualisatiemogelijkheden en brede ondersteuning voor connectiviteitsopties. De systemen leveren nieuwe consolidatiemogelijkheden, totaalbescherming van bedrijfskritische data en een optimale inzet van bedrijfsmiddelen, en maken een intelligente consolidatie van data mogelijk. Dit dankzij de schaalbaarheid tot maximaal 75 TB, een driemaal zo grote bandbreedte en tweemaal zo groot cache als de eerste-generatie Lightning 9900 Series.

Dave Roberson, President en COO
Om de groei in de komende jaren te continueren, heeft HDS voormalig Chief Operating Officer Dave Roberson benoemd tot President en Chief Operating Officer. "Hitachi Data Systems heeft de afgelopen twee jaar indrukwekkende prestaties neergezet voor wat betreft groei van marktaandeel, omzet en verkoop", aldus Dave Roberson, President en COO van HDS. "We willen onze kennis, producten en expertise inzetten om in 2004 marktleider in de storage-markt te worden. Het TrueNorth-initiatief houdt in dat we nauw samenwerken met andere grote leveranciers. Door industriestandaarden te ondersteunen, kunnen onze klanten de uitdagingen van heterogene omgevingen aan."

Hitachi Data Systems
Hitachi Data Systems, 100% dochteronderneming van Hitachi Ltd., is een vooraanstaand leverancier van oplossingen voor de technologische infrastructuur van 's werelds meest data-intensieve organisaties. Hitachi Data Systems heeft 2.600 medewerkers en opereert in 170 landen op zes continenten. Meer dan 50 van de Fortune 100-bedrijven zijn klant van Hitachi Data Systems, evenals de meeste grote Storage Service Providers.

Meer informatie: HDS Corporate: www.eu.hds.com, HDS Nederland: www.hdsbv.nl.

Hitachi Ltd.
Hitachi Ltd. (NYSE: HIT) is één van 's werelds grootste elektronicabedrijven. De omzet in het fiscale jaar 2001, dat eindigde op 31 maart 2002, bedroeg $60,1 miljard. Hitachi Ltd. bouwt en commercialiseert een uitgebreid gamma van producten, waaronder computers, halfgeleiders, consumentenproducten en industriële producten.

Meer informatie over Hitachi Ltd. is te vinden op: http://global.hitachi.com.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Hitachi Data Systems
Cees Heikamp
Tel: +31 (0)418 65 72 00
E-mail: cees.heikamp@hds.com

Lammers van Toorenburg PR
Cas Heuvelmans / Karin Dooren
Tel: +31 (0)30 65 65 070
E-mail: cas@lvtpr.nl/karin@lvtpr.nl

Hitachi Data Systems is een handelsmerk van Hitachi, Ltd. HiCommand, Freedom Storage, Lightning 9900, Thunder 9200 en ShadowImage zijn handelsmerken van Hitachi Data Systems. Z/OS, S/390, ESCON, en FICON zijn handelsmerken en geregistreerde handelsmerken van IBM Corporation. Andere product- of bedrijfsnamen kunnen een handelsmerk zijn van hun respectievelijke eigenaren.