FNV

FNV Bijbaancampagne start bij zorgopleiding

De vakcentrale FNV start de Bijbaancampagne 2002 bij de zorgopleiding van het Regionaal Opleidingscentrum (ROC) van Amsterdam. Onder het motto '100% procent bijbaan' presenteert FNV-voorzitter Lodewijk de Waal het campagnelogo en de vernieuwde website over vakantiewerk en bijbanen.

De FNV besteedt bij de start van de campagne uitgebreid aandacht aan de bijbanen van scholieren die de zorgopleiding volgen. Hoewel de problemen in de zorg hoog op de politieke agenda staan, komen de scholieren er vaak bekaaid af. De stages, die scholieren in het kader van hun opleiding in zorginstellingen lopen, worden matig betaald waardoor zij genoodzaakt zijn een bijbaan te zoeken. Ook is niet altijd een stageplek voorhanden, zodat scholieren in de tussentijd ander werk doen. De Waal gaat hierover in gesprek met scholieren.

Verder beantwoorden medewerkers van de FNV Servicelijn eventuele vragen van scholieren over de rechten en plichten rondom vakantiewerk en bijbanen.

De FNV Bijbaancampagne richt zich op scholieren en studenten tot 25 jaar. Meer dan de helft van deze groep heeft naast de studie een bijbaan waarmee zij gemiddeld zo'n 100 euro gulden per maand verdienen.

Start bijbaancampagne:
woensdag 29 mei, 15.15 uur.
ROC van Amsterdam
Kon. Wilhelminaplein 18
1062 HK Amsterdam

Meer informatie:
FNV Voorlichting, Richard Gielen: 020 5816 555/ 06 53 412533

27 mei 02 14:32