Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 27-05-2002 Persbericht District Maastricht (RMCE 14:37 uur) Maandag 27 mei 2002

Maastricht: aanrijding onder invloed van alcohol

Zondag 26 mei vond rond 16.45 uur een aanrijding plaats op de Gewantmakerdreef in Maastricht. De 58-jarige verdachte bleek onder invloed van alcohol en zijn rijbewijs was al sinds begin mei ingetrokken.

De politie kreeg melding van een aanrijding en begaf zich ter plaatse. Een automobilist, de 58-jarige verdachte, reed met zijn voertuig van achteren tegen een andere auto op, die stilstond om voorrang te verlenen aan een fietser. Bij controle door de politie bleek dat de man onder invloed van alcohol was en hij werd meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse. Deze wees een promillage van 2,7 aan, meer dan vijfmaal de toegestane hoeveelheid. Op het bureau bleek dat de man al eerder opgepakt was voor rijden onder invloed van alcohol. Daarvoor had hij een rijverbod tot eind december 2002. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt voor zijn overtredingen.

Meerssen: aanrijding onder invloed van alcohol

Zondag 26 mei vond rond 20.00 uur een aanrijding plaats op de Rijksweg in Meerssen. Ter plaatse constateerde de politie dat een van de twee bestuurders onder invloed van alcohol was.

Dit werd bewezen met een blaastest en de man werd meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse. Deze wees een promillage van 1,0 aan. Tegen de man, een 40-jarige inwoner van Beek, werd proces verbaal opgemaakt.