ProClarity annonceert Analytics Platform Release 5

Brede toegang tot analysemethoden en mogelijkheden om gezamenlijk te beslissen

's Hertogenbosch, 27 mei 2002 - ProClarity, aanbieder van innovatieve analyse-oplossingen voor het bedrijfsleven, annonceert Release 5 van het ProClarity Analytics Platform. ProClarity Release 5 is de eerste ICT-oplossing die individuele werknemers voorziet van geoptimaliseerde analysemethoden en intern aanwezige collectieve kennis beschikbaar stelt. Deze intelligente, op webtechnologie gebaseerde analyse-oplossingen, zijn toegespitst op de individuele behoeften van de gebruiker en sluiten ook aan bij de beslissingsprocessen van zijn organisatie. Individuele werknemers kunnen daardoor nu geavanceerde analyses maken, beter geïnformeerde beslissingen nemen en derhalve de prestaties van hun bedrijf vergroten.

Release 5 biedt drie belangrijke vernieuwingen:

· Gereedschappen om de beste analysemethoden - ontwikkeld door analyse-experts binnen de klantorganisatie - voor een brede doelgroep van beslissers toegankelijk te maken.
· Contextgevoelige analytische functionaliteit die verbanden legt tussen de kwantitatieve en kwalitatieve informatie die zich in heterogene systemen in de organisatie bevindt. Kenniswerkers en beslissers kunnen hierdoor ook veel efficiënter samenwerken.
· Centrale distributie van managementrapportages via Microsoft Excel.
Release 5 van het ProClarity Analytics Platform is een op maat te maken softwareomgeving, waarmee mensen binnen een organisatie de aanwezige bedrijfsinformatie zo effectief mogelijk kunnen gebruiken. Ook maakt Release 5 de analysemethoden eenvoudiger toegankelijk voor zoveel mogelijk werknemers. Ze kunnen daardoor ook binnen geografisch verspreide afdelingen samenwerken, om sneller een diepgaand begrip te ontwikkelen van de geanalyseerde data. Release 5 omvat bovendien een upgrade van de ProClarity Analytics Server, die de analytische mogelijkheden en schaalbaarheid van de ProClarity productsuite verder vergroot. Nieuw zijn ook ProClarity Selector en ProClarity Business Reporter voor Excel. Dit zijn twee kerncomponenten waarmee gebruikers een voorsprong op de concurrentie kunnen nemen.

Publiceer en consumeer
Het ProClarity Analytics Platform is ontworpen volgens het 'publiceer en consumeer'-model. Daarbij functioneert de ProClarity Analytics Server als de middenlaag, die de gebruikers toegang geeft tot de bedrijfsgegevens. Daarnaast functioneert de Server als een centrale opslagplaats van data, waar zakelijke logica, rapportages en kerngegevens over de bedrijfsprestaties worden gepubliceerd en geconsumeerd. Zowel de wijze waarop analyses zijn gemaakt als de eisen ten aanzien van de bedrijfsvoering worden centraal vastgelegd. Dit bevordert de consistente navolging van de organisatorische doelstellingen door het hele bedrijf heen.

Met de nieuwe ProClarity Selector kunnen beslissers snel bruikbare informatie uit de grote hoeveelheden data extraheren en deze informatie op een eenvoudige en efficiënte manier met andere beslissers uitwisselen. Zakelijke gebruikers kunnen in enkele simpele stappen snel door gegevens navigeren en een relevante subset van deze data isoleren. Vervolgens biedt de Selector een uitgebreide hoeveelheid filters en mogelijkheden voor selectie en vergelijking, waarmee betekenisvolle trends en patronen ontdekt kunnen worden. Op basis hiervan kunnen sneller op feiten gebaseerde beslissingen genomen worden. De mogelijkheid van de Selector om stapsgewijze scripts te ontwikkelen voor het analyseproces, maakt het eenvoudiger om deze kennis breed binnen organisaties inzetbaar te maken. Ook helpt het bij het ontwikkelen van 'best practices' voor het hele bedrijf. De analyse-definities die met de Selector kunnen worden opgesteld, dragen bij tot het gebruik van uniforme analysemethoden, waardoor een beter begrip van de bedrijfsvoering ontstaat.

De nieuwe ProClarity Business Reporter voor Excel verenigt de bekende omgeving en functionaliteit van Microsoft Excel met de kracht en flexibiliteit van de multidimensionele data-analyse van ProClarity. Wizards helpen gebruikers om data uit de ProClarity-producten uit te wisselen met Excel, waarbij een voortdurende koppeling met de databron gehandhaafd blijft. Rapporten die als Excel-werkboeken worden bewaard, kunnen veilig worden gedistribueerd via het publicatiemechanisme van de ProClarity Analytics Server.

Analytische mogelijkheden en robuuste schaalbaarheid De ProClarity Analytics Server biedt een grote hoeveelheid analysemogelijkheden. In combinatie met de gebruiksmogelijkheden in teamverband, biedt dit de beste garantie dat belangrijke beslissingen zo snel mogelijk genomen kunnen worden. De volledig interactieve query-resultaten en de gevisualiseerde data (waarop patent is verleend), kunnen op de Server worden gepubliceerd of direct via e-mail naar relevante beslissers en kenniswerkers worden verzonden. Hierdoor is verzekerd dat acties altijd zo snel mogelijk genomen kunnen worden. De ProClarity Analytics Server is getest binnen enkele zeer veeleisende omgevingen en biedt de vereiste schaalbaarheid om grote aantallen databases en een zeer groot aantal gelijktijdige gebruikers te ondersteunen. Zaken zoals beveiliging, softwaredistributie, op maat gemaakte viewers en zakelijke logica voor gedeeld gebruik kunnen met de Server centraal worden beheerd.

"Release 5 van de ProClarity-productfamilie is ontworpen om mee te blijven groeien met de voortdurend veranderende zakelijke en technologische vereisten van IT'ers en zakelijke gebruikers, terwijl een brede aanvaarding door gebruikers en een betere productiviteit door het hele bedrijf heen verzekerd blijven", zegt Bob Lokken, president en CEO van ProClarity. "Het is onze doelstelling om kwalitatief zeer hoogwaardige analytische oplossingen te leveren, die onze klanten uiteindelijk effectiever, productiever, winstgevender en succesvoller zullen maken. Wij verwachten dat Release 5 precies dit voor onze klanten zal doen."

Over ProClarity
ProClarity is een bekroonde Amerikaanse IT-aanbieder van analytische oplossingen met de intelligentie om zakelijk succes te bevorderen. Sedert de oprichting in 1995 ontwikkelt ProClarity op maat gesneden analytische softwareoplossingen waarmee grotere bedrijven maximum zakelijk voordeel kunnen halen uit hun waardevolle datakapitaal. ProClarity is een particuliere onderneming, gevestigd in Boise, Idaho, in de Verenigde Staten. Naast het internationale hoofdkantoor in 's Hertogenbosch in Nederland heeft het bedrijf vestigingen in Londen, Frankfurt, Milaan, Parijs, Stockholm en Singapore. Tot de gebruikers van ProClarity oplossingen behoren o.a. AT&T, ABN AMRO, AOL, Time Warner, Allstate, Compaq, CompUSA, Ericsson, GE Capital, Hewlett-Packard, Nordstrom, Pfizer, Roche, Van Kampen en Verizon. ProClarity oplossingen worden daar ingezet voor het meten, voorspellen en optimaliseren van de bedrijfsprestaties. OEM-klanten zijn onder andere ABC Technologies, Changepoint, comScore Networks, Epicor, Manhattan Associates, Manugistics, Microsoft Great Plains Business Solutions en WebTrends. Meer informatie over ProClarity is te vinden op de website: http://www.ProClarity.com.



Ingezonden persbericht