Ingezonden persbericht


Persbericht
Den Haag, 27 mei 2002
Hippisch festijn in piste op het Lange Voorhout
Hoogstaande paardenshows in de Residentie

Opspattend zand als de dravers van Renbaan Duindigt door de piste racen, Japanse krijgskunst te paard als Stany Ledieu zijn show opvoert en een combinatie van elegantie en dramatiek als de Spaanse hoofdact van de Haagsche Paardendagen hun indrukwekkende carrousel aan het publiek toont. Dat is in het kort wat het publiek kan verwachten op alweer de 27e editie van de Haagsche Paardendagen in het weekeinde van 8 en 9 juni op het Lange Voorhout in Den Haag.

Twee dagen lang is er voor de paardenliefhebbers -maar ook voor iedereen die van show, elegantie, spektakel en gezelligheid houdt- veel te beleven in de Residentie tijdens de Haagsche Paardendagen. Er zijn in de piste diverse paardenshows en -demonstraties van onder meer de Koninklijke Stallen, Shetlanders (barrelrace), IJslanders, Ton Kruithof (vierspan), Anne van Vulpen en Edwin Hoogenraat (clinics), Christa Laarakkers c.s. (dressuur), Mateo Nassif (humoristische springshow) en een heuse slipjacht met een grote meute honden. Hoogtepunt is de spetterende show van de Bereden Politie van Barcelona met hun prachtige Andalusische paarden. Sinds 1856 verzorgt deze groep naast vele ceremoniële en protocollaire functies in eigen land ook schitterend geüniformeerde optredens in het buitenland, bestaande uit een carrousel van 16 ruiters en enkele zwaardere oefeningen zoals de passage, de piaffe (draf op plaats) en de 'Spaanse pas'. Overigens worden deze paardenshows op beide dagen voorafgegaan door nog een andere hoogtepunt: het paardendéjeuner. Hierbij krijgen de paarden op uiterst chique wijze een maaltijd aangeboden: obers van Hotel des Indes bieden de paarden de maaltijd aan op een zilveren dienblad en de paarden kunnen daarnaast heerlijk vers water drinken uit champagnekoelers!

Buiten de piste
Op de Haagsche Paardendagen is ook van alles te beleven buiten de piste. Zo is er op beide dagen een uitgebreide hippische markt, waar allerlei zaken rondom het paard worden aangeboden. Ook kan er gereden worden op pony's en kan er een tochtje gemaakt worden met een authentieke paardentram. Natuurlijk is er ook alle gelegenheid even bij te komen van al het paardenspektakel op een terrasje.

Denneweg
Ook op de op het Lange Voorhout uitlopende Denneweg worden allerlei activiteiten georganiseerd, die in het teken van de Spaanse afvaardiging staan. De roemruchte straat, vol met kunst- & antiekzaken, galeries en goede restaurantjes, staat dan vol met allerlei standjes met typische producten uit de antiekstraat en/of gerelateerd aan de Paardendagen. Verder kan er in de antiekstraat natuurlijk genoten worden van allerlei Spaanse culinaire specialiteiten en Spaanse drankjes. Overigens is er een dag eerder, vrijdag 7 juni, ook al een paardenspektakel te beleven op de Denneweg: de Spaanse hoofdact maakt dan van 13 tot 14 uur een ronde door het historische centrum van Den Haag en doet onder meer deze straat aan.

Officiële opening
Dit jaar wordt het evenement, mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor ING Bank Haaglanden, op de zaterdagmiddag rond 13.30 uur officieel geopend door de Spaanse ambassadeur: de heer C. de Benavides. Het zal het startschot betekenen van een heerlijk hippisch weekeinde in Den Haag.

Voor meer informatie: www.haagschepaardendagen.nl



Ingezonden persbericht