Gemeente Brielle



27-05-2002

Weer legionella in douches zwembad Dukdalf

Ondanks het feit dat onlangs de leidingen geheel zijn vernieuwd, is in de douches van zwembad Dukdalf bij periodiek laboratoriumonderzoek opnieuw de aanwezigheid van legionellabacteriƫn aangetoond. Het gemeentebestuur heeft de douches van het zwembad afgesloten. De douches van de squashbanen en de sporthal kunnen veilig worden gebruikt.
Ontsmettende maatregelen worden op korte termijn genomen. De douches van het zwembad blijven afgesloten totdat uit nieuwe monsters van het Waterleidinglaboratorium blijkt dat ze vrij van legionella zijn.

Er kan wel veilig worden gezwommen in zwembad Dukdalf. Door het gebruik van chloorbleekloog en ozon in het zwemwater is er geen gevaar voor legionellabesmetting.

Tot op heden zijn er bij de GGD geen ziektegevallen bekend. De kans dat gebruikers van de douches een infectie hebben opgelopen is in dit geval klein. Personen die in de afgelopen tien dagen gebruik hebben gemaakt van de douches en gezondheidsklachten hebben (hoge koorts, hoofdpijn, spierpijn en hoesten) kunnen contact opnemen met de huisarts.
Met algemene vragen over de legionella-bacterie kunt u terecht bij de GGD, afdeling AGZ, telefoon 0181-652400.